• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ουρές έξω από τον Άγιο Δημήτριο! Διαμαρτυρίες πιστών – Τι είπαν οι αστυνομικοί (vid)

Ουρές έξω από τον Άγιο Δημήτριο! Διαμαρτυρίες πιστών – Τι είπαν οι αστυνομικοί (vid)

entash agios dhmhtrios
Νέα πραγματικότητα... Πώς γίνεται τελικά η Λειτουργία...

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν από χθες το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ενόψει του εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο, έκαναν συστάσεις στους πιστούς να κρατούν αποστάσεις και μετά το προσκύνημα να βγαίνουν έξω από τον ναό ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η νέα πραγματικότητα είναι εδώ. Και σήμερα το ίδιο σκηνικό, ενώ επικρατεί ένταση, επειδή οι Αρχές δεν αφήνουν τους πιστούς να εισέλθουν στον Ναό, όπου βρίσκονται ελάχιστα άτομα.

Ύστερα από απόφαση των αρχών, αν και η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, για την οποία υπήρχε η σκέψη να ακυρωθεί, θα τελεστεί κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών στη 13:00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση: «Η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορονοιού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δοξολογία θα τελεστεί χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

  • 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο
  • 13.00: Επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Με τους εορτασμούς να κρατούν έως την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σημειώνεται πως από τις 8:00 το πρωί τις 25ης έως τη δύση του ήλιου στις 28 Οκτωβρίου 2020, θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και φωταγώγηση σε ολόκληρη την Ενότητα.