προκειμένου να το αναγκάσει να σταματήσει να “σφαγιάζει” τους Παλαιστινίους, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.
“Εκτός αν η διεθνής κοινότητα τιμωρήσει το Ισραήλ, που διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με κυρώσεις, οι Παλαιστίνιοι θα εξακολουθήσουν να σφαγιάζονται”, είπε ο Ερντογάν στον ποντίφικα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνδιάλεξη που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.
Ο Ερντογάν, ένθερμος υπερασπιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης, πολλαπλασιάζει εδώ και μέρες τις συνδιαλέξεις του με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους στην προσπάθεια να κάνει να σταματήσει η τεράστια ισραηλινή επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
Οι εχθροπραξίες ξέσπασαν στις 10 Μαΐου με μια ομοβροντία ρουκετών που εκτόξευσε το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς εναντίον του Ισραήλ σε “αλληλεγγύη” με εκατοντάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνονία στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι διαδηλώσεις προκλήθηκαν από την απειλή αναγκαστικής έξωσης παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος Ισραηλινών εποίκων.
Από τις 10 Μαΐου, 197 (198, σύμφωνα με το Reuters) Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τουλάχιστον 58 παιδιά, και τουλάχιστον 1.200 τραυματίστηκαν.
Από ισραηλινής πλευράς, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 294 τραυματίστηκαν από πυρά ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα.
Ο Ερντογάν είπε στον πάπα πως “η ισραηλινή κατοχική δύναμη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα και στην εκκλησία του Αγίου Τάφου (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ), περιορίζει την ελευθερία της λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα Παλαιστινιακά Εδάφη”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
“Αυτή η βαρβαρότητα απειλεί επίσης την περιφερειακή ασφάλεια”, πρόσθεσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε εξάλλου τη διεθνή κοινότητα να “δώσει στο Ισραήλ το αποτρεπτικό μάθημα που του αξίζει και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση”.
Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε χθες, Κυριακή, για μια “κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και των καταστροφών” στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας “φριχτή και απαράδεκτη” την απώλεια αθώων ζωών στη σύγκρουση αυτή.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
Κύρια Θέματα

















