Η Φραγκίσκος έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την ετήσια ομιλία του προς τους διαπιστευμένους διπλωμάτες στο Βατικανό, σε μια επισκόπηση της κατάστασης σε όλο τον κόσμο η οποία είναι γνωστή ανεπίσημα ως η ομιλία “για την κατάσταση του κόσμου”.
Ο Φραγκίσκος μίλησε για “τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον συνεπαγόμενο θάνατο και την καταστροφή, με τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές που προκαλούν απώλειες ζωών όχι μόνο από πυρά όπλων και πράξεις βίας, αλλά και από πείνα και θερμοκρασίες υπό το μηδέν”.
Παρέθεσε αμέσως στη συνέχεια ένα εδάφιο από το Σύνταγμα του Βατικανού το οποίο λέει πως “κάθε πράξη πολέμου που στοχεύει την καταστροφή αδιακρίτως ολόκληρων πόλεων ή τεράστιων περιοχών με τους κατοίκους τους είναι ένα έγκλημα κατά του Θεού και της ανθρωπότητας το οποίο απαιτεί μια σκληρή και αδιαμφισβήτητη καταδίκη”.
Αναφερόμενος στην κρίση με τους πυραύλους στην Κούβα το 1962, είπε: “Δυστυχώς, σήμερα επίσης, η πυρηνική απειλή έχει αυξηθεί και ο κόσμος αισθάνεται για άλλη μια φορά φόβο και αγωνία”.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο άνδρες
- Μητσοτάκης: Τα βιβλία που επέλεξε να διαβάσει στις γιορτές ο πρωθυπουργός – “Από πού να ξεκινήσω;”
- Νέες καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης – Εντοπίστηκαν συνολικά 70 άτομα
- Τουρκία: Δύο Γάλλοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
- Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Βαρδούσια: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι ορειβάτες – Μαζί τους και μία γυναίκα
- Η μεγάλη αλήθεια που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εχθρικές προς την Ρωσία χώρες
- Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος σε ηλικία 67 χρονών
- Για δημοψήφισμα μιλά ο Ζελένσκι σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα – Τι ζητά από την Ρωσία
Κύρια Θέματα









