Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσκάλεσε επίσημα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρος Ρουσοπούλος, για να απευθύνει ομιλία προς το Σώμα, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκαν, το Σάββατο, στο αεροδρόμιο ο οικείος ποιμενάρχης Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από συνεργάτες του, καθώς, επίσης, και οι Αλεξάνδρα Μαντζίλα, εκ μέρους της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι, και Νικόλαος Σιγάλας, πρέσβυς της Μονίμου Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, παρετέθη προς τιμήν του Πατριάρχη επίσημο γεύμα από τον Έλληνα δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ιωάννη Κτιστάκη.
Το απόγευμα ο Πατριάρχης μετέβη στο Μπίσβιλερ, όπου τον υποδέχτηκε στο δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Ζαν Λισιέν Νετζέρ και ακολούθησε δενδροφύτευση με πρωτοβουλία της Διαθρησκειακής Επιτροπής του δήμου. Στη συνέχεια προσκύνησε στον Ελληνορθόδοξον Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπίσβιλερ, όπου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κυρού Αναστασίου και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου πρωθιεράρχου.
Τη βάση των ενοριτών του Μπίσβιλερ αποτελούν οικογένειες Τενεδίων, οι οποίοι μετανάστευσαν εκεί προ ετών.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Μανδαλίδης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού
- Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για τις ελληνικές σπουδές ανά τον κόσμο
- Γερμανία: Καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου την Τετάρτη, λόγω απεργίας
- Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές
- Γενικό μπλακ άουτ στην Κούβα – Χωρίς ρεύμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι
- Θετικά στον αφθώδη πυρετό δείγματα από μονάδα βοοδειδών στη Λέσβο
- Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν για φονικό πλήγμα σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά
- Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
- Υπό αμφισβήτηση η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή;
- Στη Βρετανία αύριο ο Β. Ζελένσκι









