• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε αυτό το μέρος λιθοβολούν κουκουβάγιες θεωρώντας τες ως κακούς οιωνούς

Σε αυτό το μέρος λιθοβολούν κουκουβάγιες θεωρώντας τες ως κακούς οιωνούς

owl
Οι κουκουβάγιες έγιναν στόχος επιθέσεων από κατοίκους στην πολιτεία Γιουκατάν στο Μεξικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση Proyecto Santa María, ήταν οι λαϊκές δοξασίες που όπλισαν το χέρι του κόσμου σε τουλάχιστον 3 επιθέσεις στην περιοχή.


Η πρώτη επίθεση έλαβε χώρα στις 11 Μάη, όπου μια κουκουβάγια λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου. Ντόπιοι ψέκασαν αγιασμό στο πουλί, το οποίο υπέκυψε μέρες αργότερα, παρά τις προσπάθειες μιας ομάδας νεαρών ανθρώπων να το σώσουν.

Μια ακόμη επίθεση έγινε γνωστή μέσω social media στις 30 Μάη, όπου χωρικοί επιτέθηκαν με πέτρες σε κουκουβάγια στο Σαν Φρανσίσκο ελ Γκράντε.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, μια ακόμη κουκουβάγια διασώθηκε από κάτοικο της περιοχής Μποκομπά στις 30 Μάη, όταν τη βρήκε να κόβει βόλτες τραυματισμένη σε γήπεδο της περιοχής.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, οι κάτοικοι θεωρούν τις κουκουβάγιες ως κακό οιωνό και αγγελιοφόρο θανάτου.

Γι’ αυτό το λόγο, οι ντόπιοι κυνηγούν τα πουλιά και σε ορισμένες περιπτώσεις τα θανατώνουν. Σύμφωνα με την οργάνωση, ένας μύθος των Μάγια αναφέρει ότι το κελάηδημα της κουκουβάγιας είναι προμήνυμα ότι κάποιος πρόκειται να πεθάνει.

Έτσι, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού οι ντόπιοι άρχισαν τις επιθέσεις στις κουκουβάγιες σε μια προσπάθεια να ξορκίσουν τον COVID-19.

(sputniknews – φωτο:pexels)