Ρήγμα Εκκλησίας-Πολιτείας! Σακελλαροπούλου σε Ιερώνυμο: Σεβαστό αν δεν αποδεχτείτε την πρόσκληση

Με αφορμή τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για πρώτη φορά έσπασε μια παράδοση δεκαετιών και δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη Αθηνών αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραστούν λόγω μικρότερου χώρου οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ανάμεσα στους οποίους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πολλοί κάνουν λόγο για ρήγμα Εκκλησίας-Πολιτείας, λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και της σχετικής στάσης της κας Σακελλαροπούλου!

Πάρα ταύτα, η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε προσκλήσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, καθώς και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε την Δευτέρα 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση.

PHOTO EUROKINISSI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί