Σάλος έχει ξεσπάσει στο Πακιστάν με αφορμή τις μεσαιωνικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ιμράν Χαν, ο οποίος τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ντυμένες σεμνά και ταπεινά για να μην προκαλούν τους βιαστές. «Για το λόγο αυτό πρέπει να φορούν μαντίλα», τόνισε ο Ιμράν Καν επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να σκεπάζουν το σώμα τους.
Άμεση ήταν η αντίδραση γυναικείων οργανώσεων και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι είναι… βαθιά νυχτωμένος κι ότι έχει πλήρη άγνοια για το θέμα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιμράν Χαν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδη, τόνισε ότι η αύξηση των περιστατικών βιασμούν δείχνει τις «συνέπειες σε μία κοινωνία όπου η χυδαιότητα αυξάνεται».
Κάλεσε επίσης γυναίκες να σκεπάζουν το σώμα τους, να φορούν μαντίλα, έτσι ώστε να μην δελεάζουν τους άνδρες.
«Η χυδαιότητα σε συνδυασμό με την ασέβεια καταστρέφουν κοινωνίες και οικογένειες. Ποια είναι η όλη σημασία του μαντίλας; Είναι για να μην υπάρχει πειρασμός στην κοινωνία», πρόσθεσε.
Γυναικείες οργανώσεις και και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν την οργή τους για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν επισημαίνοντας ότι τέτοιες παρατηρήσεις διατυπώνονται από μισογύνηδες και δικαιώνουν τους βιαστές. Η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν χαρακτήρισε τα σχόλια του Χαν απαράδεκτα και τρομακτικά .
«Όχι μόνο δείχνει ότι έχει μια εντυπωσιακή άγνοια για το πού, γιατί και πώς γίνεται ο βιασμός, αλλά επίσης κατηγορεί όσες γυναίκες επιβιώνουν από βιασμό», αναφέρει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της επιτροπής Χίνα Τζιλάνι. Στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Χαν κατηγόρησε επίσης το Χόλιγουντ αλλά και το Μπόλιγουντ ότι προωθούν τη βλασφημία και της χυδαιότητα συμβάλλοντας στο βιασμό, στα υψηλά ποσοστά διαζυγίου και στη διάλυση των οικογενειών.
(protothema – φωτο: photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοί είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό
- Κυκλοφοριακό χάος στην Πολωνία λόγω σφοδρής χιονοκακοκαιρίας
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της 3ης σεζόν της κωμικής σειράς «Shrinking»
- Το Κιριμπάτι είναι η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2026! Ακολούθησαν Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, vid
- Δήμος Πειραιά: Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Προεδρικό Μέγαρο: Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Κωνσταντίνο Τασούλα
- Οι τρυφερές ευχές της Σελίν Ντιόν για τη νέα χρονιά, vid
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση κατά 4,2% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Οκτώβριο
- Σοκάρει η βασίλισσα Καμίλα: “Όταν ήμουν έφηβη, δέχτηκα επίθεση μέσα σε τρένο…”
- Σαν θρίλερ: Τελεφερίκ με ανθρώπους…μέσα σε χιονοθύελλα στην Ιαπωνία! vid









