Οι προετοιμασίες, το στήσιμο της εξέδρας και η ηχοφωτιστική εγκατάσταση, ξεκινούν από αύριο ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αρτιότερη τήρηση του εθίμου, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν χιλιάδες πιστοί, κάτοικοι της πόλης αλλά και ξένοι επισκέπτες.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Μ. Παρασκευή στις 9 το βράδυ με τους Επιταφίους του Καθεδρικού Ι. Ναού της Του Θεού Σοφίας, του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, της Ι. Μονής της Αγίας Θεοδώρας, του Ι. Ναού της Παναγίας Χαλκέων και του Ι. Ναού του Αγίου Νικολάου του Τρανού να δίνουν συνέχεια σ’ ένα νέο θεσμό που δημιουργείται στην πόλη, με έντονο το πολιτιστικό και το τουριστικό αποτύπωμα.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, υποστηρίζεται από τον κεντρικό δήμο ενώ σημαντική υπήρξε η συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε την παραγωγή των προωθητικών διαφημιστικών σποτ, στα ελληνικά και τα αγγλικά, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και των τουριστών. Παράλληλα, ειδικό έντυπο διανεμήθηκε σε όλα τα ξενοδοχεία ώστε οι επισκέπτες μέσω σχετικού QR Code να έχουν πλήρη ενημέρωση για όλα τα δρώμενα του Πάσχα.
«Η περσινή συνάντηση των πέντε Επιταφίων είχε πολύ μεγάλη απήχηση τόσο στους πιστούς που έμειναν στη Θεσσαλονίκη, όσο και στους επισκέπτες της. Δημιουργήθηκε, πέρα από ένα μεγάλο θρησκευτικό γεγονός και ένα γεγονός προσέλκυσης κόσμου για την πόλη, κάτι που έλειπε στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση των πέντε Επιταφίων έχει τις ρίζες στην κλασική συνάντηση Επιταφίων που γίνεται για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στις πόλεις της πατρίδας μας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Βασίλης Γάκης.
Ο κ. Γάκης, πρόσθεσε, πως οι ετοιμασίες από πλευράς δήμου για τους πέντε Επιταφίους θα ξεκινήσουν τη Μ. Πέμπτη, σε διαρκή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη αλλά και με άλλους φορείς που εμπλέκονται σε θέματα ασφάλειας και ρύθμισης κυκλοφορίας, καλώντας όλους τους Θεσσαλονικείς αλλά και τους επισκέπτες «να συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό έθιμο».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
Κύρια Θέματα

















