Θεοφάνεια υπό βροχή στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο λιμανάκι Πάφου, υπό συνεχή βροχή, έγινε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού,

κατόπιν επιθυμίας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενώ αρκετοί ήταν οι κολυμβητές που αψήφησαν τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και βούτηξαν για τον σταυρό.

Η θεία λειτουργία των Θεοφανείων τελέστηκε στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς, απέδιδε τιμές.

Ωστόσο, η ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού τελέστηκε από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες μετά από προτροπή του ιδίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι είχε εκδοθεί ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, σύμφωνα με την οποία λόγω των προβλεπόμενων για σήμερα, ημέρα των Θεοφανείων, ακραίων καιρικών φαινομένων, η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων, η οποία θα πραγματοποιείτο στο Λιμανάκι της Πάφου, θα τελείτο στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων , εντούτοις – όπως ανέφερε – επειδή η κατάδυση εδώ και 40 έτη γίνεται στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, επιθυμία του ήταν να γίνει και φέτος.

Μετά την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή, η οποία κατέληξε στην αποβάθρα, στο Λιμανάκι Κάτω Πάφου, όπου τελέστηκε ο καθαγιασμός των Υδάτων. Την πομπή συνόδευσαν οι φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου.

Ακολούθησε μετά και την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Κάτω Πάφου υπό συνεχή βροχή.

Ξεχωριστή νότα στους επίσημους εορτασμούς στην Πάφο αποτέλεσε η πολυάριθμη συμμετοχή κολυμβητών, που βούτηξαν στα κρύα και φουρτουνιασμένα νερά στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων στην Πάφο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου Κύπρος Μιχαηλίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, οι πολιτειακές, εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές της Πάφου καθώς και πλήθος κόσμου.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί