Ανήμερα τα Θεοφάνεια στα Τέμπη και μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού μέσα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μετέβη εκεί και τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων του ποταμού Πηνειού.
Η τελετή δεν ανακοινώθηκε προηγουμένως, ούτε προσκλήθηκε κανείς, γι’ αυτό και δεν συμμετείχαν προσκυνητές, σημειώνει το larissanet.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι ο Πηνειός, η ζωογόνος φλέβα της Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε τέτοια μέρα να μείνει ανευλόγητος γι’ αυτό και μόνος του συνεπικουρούμενος από δύο στενούς του συνεργάτες και μόνο μετέβη στο κλειστό Προσκύνημα και έπραξε κατά συνείδηση χωρίς να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ή να παραβεί την οποιαδήποτε διάταξη.

Ευχήθηκε δε του χρόνου να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όπως άλλες χρονιές την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των Υδάτων του Πηνειού από την πεζογέφυρα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου στη Λάρισά μας».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγία Πετρούπολη: Η FSB απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας σημαντικού προσώπου
- Παπαστεργίου: Πάμε να κτίσουμε μία Ελλάδα ψηφιακή
- Κυρανάκης: «Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών report.oasa.gr»
- Πυρκαγιά σε παλιά καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους – Δείτε εικόνες
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ
