Με τα νέα σκληρότερα μέτρα μπήκε «φρένο» στην είσοδο για τους μη εμβολιασμένους στις εκκλησίες.
Όπως ανέφερε στο Sputnik πηγή μεγάλης μητρόπολης της Βόρειας Ελλάδας, «έχουμε τρελαθεί σε αυτή τη χώρα, μακάρι παντού να τηρούνταν τα μέτρα προστασίας όπως γίνεται στις εκκλησίες», τονίζοντας ότι οι περιορισμοί που υπήρχαν έως τώρα ήταν επαρκής.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η εφαρμογή του μέτρου στις μεγάλες και κεντρικές εκκλησίες είναι δεδομένη, ωστόσο αναρωτήθηκε τι θα γίνει σε εκκλησίες που βρίσκονται σε χωριά και κωμοπόλεις.
Όπως ανέφερε επίσης: «Η εφαρμογή των μέτρων στις εκκλησίες των πόλεων και ειδικά στις μεγάλες όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι δεδομένη, εμείς έχουμε συνεργάτες και άλλον κόσμο που μας βοηθά και θα το κάνουμε. Τι θα γίνει όμως στις μικρές πόλεις και στα χωριά; Εκεί οι ιερείς είναι μόνοι τους, πώς θα κάνουν τον έλεγχο; Ή θα ζητούν το rapid test και το πιστοποιητικό από τους υπερήλικες και τους συγχωριανούς που τους ξέρουν κιόλας;».
Ένα μέτρο που χτυπά και πάλι τον εργαζόμενο
Τα νέα μέτρα για τις εκκλησίες χτυπούν και πάλι τον εργαζόμενο, αφού κάποιος που εργάζεται θέλει και 3ο τεστ για να πάει στην εκκλησία την Κυριακή.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν δύο rapid test κάθε εβδομάδα που τα πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους. Τώρα με τα νέα μέτρα καλούνται να πληρώσουν και τρίτο τεστ.
Το κόστος για τα τεστ είναι δυσβάσταχτο για τους εργαζόμενους με τους μισθούς πείνας στο ελληνικό κράτος.
Όπως ανέφερε πιστή στο sputnik, η οποία πηγαίνει στην εκκλησία κάθε Κυριακή: «Κάνω ένα rapid test τη Δευτέρα και το οποίο με καλύπτει έως την Τετάρτη και κάνω ένα ακόμα την Πέμπτη που με καλύπτει ως το Σάββατο. Για να πάω στην εκκλησία την Κυριακή με τα νέα μέτρα θα πρέπει να πληρώσω και τρίτο rapid test».
Τόνισε επίσης ότι τα μέτρα ειδικά για τις εκκλησίες είναι περιττά «με την έννοια ότι και τηρούνται οι αποστάσεις εντός των ναών ενώ επιπλέον εμείς εκεί πηγαίνουμε, καθόμαστε με απόσταση και δεν μιλάμε μεταξύ μας, εκεί πάμε για να προσευχηθούμε».
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσ/νίκη: «Ο δημόσιος χώρος θα προστατευτεί με κάθε κόστος» δήλωσε ο δήμαρχος για τα περιστατικά βανδαλισμών
- Η Γαλλική Ακαδημία βράβευσε την Μιμή Ντενίση: «Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο, δάκρυσα», vid
- Και τώρα Ρωσία! Ποιό το κλίμα στην Μόσχα για όσα συνέβησαν στην Αίγυπτο και για τα άλλα που έρχονται
- Εξελίξεις στην Eurovision: Ματαιώθηκε η ψηφοφορία του Νοεμβρίου για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε κίονας με αρχαίο γλυπτό ανθρώπου 12.000 ετών στην Ανατολία
- Η Ρωσία εκφράζει ανησυχία σχετικά με τις εχθροπραξίες στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν
- Νέα δημοσκόπηση: Τι γίνεται με τα ποσοστά των κομμάτων
- Μέση Ανατολή: Υπέρ της λύσης δύο κρατών είναι ο Σίσι
- Του είπαν ότι σταματάει η τηλεργασία και παραιτήθηκε επιτόπου… Η απίστευτη αντίδραση υπαλλήλου
- Επίσημο! Υπεγράφη η συμφωνία ειρήνης για την Γάζα: «Χρειάστηκαν 3000 χρόνια» (video)