Πολιτεία κι Εκκλησία αναζητούν τον ιερέα που κοινωνούσε. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση έπειτα από καταγγελίες στην αστυνομία.

Αναζητείται πλέον από τις αρχές ο Ιερέας που τέλεσε στα κρυφά το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας στον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το εν λόγω αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα.

Ήδη αστυνομικοί αναζητούν τον ιερέα καθώς και όσους πιστούς τον βοήθησαν να τελέσει το μυστήριο ακόμη και εντός του χώρου της εκκλησίας.

Ο ιερέας δεν έδωσε το παρόν στην απογευματινή λειτουργία των 7, ώρα κατά την οποία ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ζητούσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως οι αρχές αναζητούν και εκείνους που βοήθησαν τον ιερά στο Κουκάκι να τελέσει το μυστήριο, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Παρέμβαση Χαρδαλιά

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε νωρίτερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα Κυριακή των Βαϊων 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δήλωσή του τόνισε ότι:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Να σημειωθεί ότι στο Κουκάκι σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φέρεται ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι για το οποίο η Αρχιεπισκοπή θα πραγματοποιήσει έρευνα για το κατά πόσο παραβιάστηκαν οι κανόνες που θέσπισε το κράτος για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Συνελήφθη ο Ρομά που έκανε γλέντι αρραβώνων; Συνελήφθησαν οι αλλοδαποί που κάνουν ότι τους καπνίσει;

Σαν πολίτες αυτής της χώρας, υπακούμε στους λογικούς κανόνες της Πολιτείας για αυτοπεριορισμό, αλλά αναρωτιόμαστε και για το αυτονόητο, βλέποντας τα δύο μέτρα και σταθμά που εφαρμόζει η Πολιτεία.

Αλήθεια, αν τώρα υπάρχει τόσο μεγάλη σπουδή να συλλάβουν ένα Ιερέα, όταν όπως λέει η Εκκλησία έρθει ο Αντίχριστος τι θα γίνεται; Θα πυροβολούνται όσοι κάνουν το σταυρό τους;

Περισσότερα σε λίγο….

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί