«Ο αγιασμός θα γίνει εντός του ναού, αλλά η χάρις του θεού εκχέεται πάντοτε στους ανθρώπους καλής θελήσεως. Χρόνια πολλά και ευλογημένα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μιλώντας στο MEGA.
H μέρα των Θεοφανίων δίνει δίδαγμα «μετάνοιας και ταπεινώσεως», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «ο αληθινός θεός είναι πράος και ταπεινός τη καρδία».
Ευχήθηκε «να βρούμε ανάψυξη στις καρδιές και τις ψυχές μας», ενώ ευχήθηκε και για την υπέρβαση της «της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».
“Γιορτάζουμε ένα θαύμα σήμερα, τη μεταβολή του φυσικού ύδατος σε μέγα αγιασμό, που με τις ευχές της εκκλησίας και του ενοικούντος Αγίου Πνεύματος, μεταβάλλεται σε άσηπτο, ευωδιάζοντα, αναλλοίωτο και αλώβητο αγωγό της θείας ενέργειας, παρουσίας και δυνάμεως, για όσα χρόνια κι αν τον κρατήσουμε”.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα δίχρωμα μαλλιά της Ολυμπιονίκη Αλίσα Λίου είναι η νέα τάση που “βάζει φωτιά” στα κομμωτήρια, vid
- ΕΕ και Ουκρανία: Τι συμβαίνει και παρατείνεται η σύγκρουση με την Ρωσία
- Πόσο διαρκεί το φυστικοβούτυρο και πώς να το αποθηκεύσετε σωστά
- Γενεύη: Ολοκληρώθηκαν για την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν
- Ο αφγανικός στρατός κατέλαβε 15 “προκεχωρημένα φυλάκια” του Πακιστάν, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν
- Μακάβριο εύρημα στη Χαλκιδική: Εργάτες εντόπισαν βαλίτσα που περιείχε ανθρώπινα μέλη
- Έμμεσες συνομιλίες Ιράν και ΗΠΑ: Αυτά είναι τα νεότερα
- Χ.Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Δεν υπάρχει συγκέντρωση τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα
- Ο απεσταλμένος του Πούτιν φέρεται να είχε συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Γενεύη
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου έξι σταθμοί του μετρό









