Στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία κάνει λόγο για «εξορθολογισμό», είναι να μειωθούν σε δύο οι τέσσερις εκκλησιαστικές σχολές που λειτουργούν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κρήτη. Για να χειροτονηθεί κάποιος κληρικός βασική προϋπόθεση θα είναι να είναι απόφοιτος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είτε των θεολογικών τμημάτων στα πανεπιστήμια είτε της σχολής μαθητείας υποψηφίων κληρικών είτε των δύο ανώτατων ακαδημιών αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο εκκλησιαστικές σχολές που θα καταργηθούν είναι αυτές της Θεσσαλονίκης και της Βελλάς Ιωαννίνων και τα προγράμματά τους συγχωνεύονται με τα αντίστοιχα των Αθηνών και της Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τέσσερις Σχολές υπάρχουν προγράμματα ιερατικών σπουδών, διαχείρισης εκκλησιαστικών κειμηλίων, καθώς και ψαλτικής.
Οι αλλαγές που αφορούν στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, ως φαίνεται, βρίσκουν αντίθετους κάποιους μητροπολίτες οι οποίοι -λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι- ανησυχούν έντονα για το μέλλον των εκκλησιαστικών σχολών.
(newsbeast)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ
- Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς
- Νίκη Κεραμέως: Διεξάγουμε μελέτη για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνική ασφάλιση
- Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε 45χρονη γυναίκα φυλακισμένη στο γκαράζ επί πέντε χρόνια
- Τι συμβαίνει όσο πολίτες φτωχαίνουν – Σοκαριστικές αναφορές ανά την Ευρώπη
- ΤτΕ: Μείωση 55% στα περιστατικά απάτης στις μεταφορές πίστωσης- Μια απάτη ανά 136.000 συναλλαγές
- Παρούσα και στο Καζακστάν η Ρωσία! Τι ειπώθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου