Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της EΡΤ, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητεί από την Κυριακή των Βαΐων να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους ναούς.
Συγκεκριμένα, ζητεί να ισχύει εντός των ναών ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα από 20 τ.μ. που είναι με τα τωρινά δεδομένα και μέγιστο αριθμό πιστών τα 100 άτομα στους μεγάλους ναούς με υποχρεωτική, βέβαια, χρήση μάσκας, αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η ΔΙΣ προτείνει επίσης χρήση μεγαφώνων ούτως ώστε να υπάρχουν πιστοί και στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ταυτόχρονα προτείνεται η λιτανεία του Επιταφίου να γίνει εντός των ναών ή πέριξ, μέσα δηλαδή στο προαύλιο, όπως και πέρσι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η εκκλησία θα τελέσει περισσότερες από μία λειτουργίες για να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί με τους ιεροψάλτες να κάνουν υποχρεωτικό τεστ-covid ανά εβδομάδα. Και είναι δεδομένο πως η ΔΙΣ θα συνεδριάσει μέσα στον Απρίλιο και πριν την Κυριακή των Βαΐων.
THESSTODAY
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μακρόν απαντά στις δηλώσεις Τραμπ για τη σύζυγό του: «Άκομψες και χαμηλού επιπέδου»
- Όρμπαν σε ηγετίσκους της Ε.Ε.: «Αφήστε τον Πούτιν, μόνη μας ελπίδα είναι η ρωσική ενέργεια»
- Ηρωίδα υπάλληλος καταστήματος αφόπλισε με επιτυχία ληστή, vid
- Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 2 ετών σε δάσκαλο για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του
- Οι μέγιστες συγκεντρώσεις σκόνης που καταγράφηκαν χθες στην Κρήτη , έφτασαν τα 3826 μg/m3
- Ιράν: Οι δύο μεγαλύτερες χαλυβουργίες διέκοψαν τη λειτουργία τους έπειτα από πλήγματα
- Πετρέλαιο: Άνοδο άνω του 10% σημειώνει η τιμή του αμερικανικού αργού
- Ακάθεκτοι οι Ρώσοι: Αυτό αποφάσισαν για την Κούβα, vid
- Μακρόν σε Τραμπ: «Όταν είμαστε σοβαροί δεν λέμε κάθε μέρα το αντίθετο από αυτό που είπαμε την προηγουμένη»









