Διδυμότειχο: Συγκίνηση για τον Εθνικό Ύμνο που ακούστηκε απ’ τα μεγάφωνα της Παναγίας Ελευθερώτριας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σημερινή ημέρα λόγω της τεράστιας υγειονομικής κρίσης που περνάει και η Ελλάδα, ήταν εντελώς πρωτόγνωρη για όλους, αφού ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου για την Επανάσταση του 1821, δεν έγινε έτσι όπως είχαμε συνηθίσει. Στο Διδυμότειχο πάντως, επικράτησε συγκίνηση και από κάποια σπίτια ακούστηκαν χειροκροτήματα, όταν την… παγωμάρα και το βαρύ κλίμα “έσπασε” η […]

Η σημερινή ημέρα λόγω της τεράστιας υγειονομικής κρίσης που περνάει και η Ελλάδα, ήταν εντελώς πρωτόγνωρη για όλους, αφού ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου για την Επανάσταση του 1821, δεν έγινε έτσι όπως είχαμε συνηθίσει.

Στο Διδυμότειχο πάντως, επικράτησε συγκίνηση και από κάποια σπίτια ακούστηκαν χειροκροτήματα, όταν την… παγωμάρα και το βαρύ κλίμα “έσπασε” η μετάδοση του Εθνικού μας Ύμνου από τα μεγάφωνα της Παναγίας Ελευθερώτιας, όπου υπό άλλες συνθήκες θα γινόταν ο λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Απουσίαζαν από τον περίλαμπρο Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός, οι ιερείς, οι επίσημοι και ο λαός, αφού τα απαγορευτικά μέτρα κράτησαν τους πάντες κλεισμένους στα σπίτια τους, αλλά το… και σαν πρώτα αντρειωμένη Χαίρε ω Χαίρε Ελευθεριά” ακούστηκε παντού στην “πόλη των κάστρων”.

Υπάρχουν στιγμές που θα μένουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας και μια από αυτές σίγουρα είναι και η σημερινή ημέρα για τους κατοίκους και του Διδυμοτείχου, αφού δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν όπως θα έπρεπε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κόντρα στον τουρκικό ζυγό πριν από 199 χρόνια.

Από evros-news.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί