Όλοι μαζί για αυτό που έρχεται; Δημοσίευμα στην Αυστραλία: «Από του χρόνου Ορθόδοξοι και Καθολικοί θα γιορτάζουν μαζί το Πάσχα»!

Γεγονός ή πρωταπριλιάτικο αστείο;;;

Γράφει η εφημερίδα της Ομογένειας Νέος Κόσμος:

Φέτος οι Καθολικοί θα εορτάσουν το Πάσχα αυτή την Κυριακή, 4 Απριλίου και οι Ορθόδοξοι την Κυριακή 2 Μαϊου.

Αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που Καθολικοί, Ορθόδοξοι και Διαμαρτυρόμενοι θα εορτάσουμε χωριστά το Πάσχα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» η Ορθόδοξη και η Καθολική εκκλησία ήρθαν σε συμφωνία για κοινό εορτασμό της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης αρχής γενομένης από του χρόνου.

Σχετικές ανακοινώσεις, που θα χαροποιήσουν τους απανταχού Χριστιανούς, θα γίνουν εντός των ημερών.

Εξάλλου, όπως τονίζουν οι πηγές μας, η διαφορά στον εορτασμό του Πάσχα ανάμεσα στις ανατολικές και τις δυτικές εκκλησίες, δεν αφορά δογματικά θέματα της Χριστιανικής εκκλησιαστικής λατρείας ή θρησκείας, αλλά ένα αστρονομικό-μαθηματικό πρόβλημα.

Μάλιστα όπως λένε οι ίδιες πηγές εφόσον η Ορθόδοξη Εκκλησία, τηρώντας την παράδοση, συνεχίσει να βασίζεται στο παλαιό Ιουλιανό ημερολόγιο για τον υπολογισμό της ημερομηνίας του Πάσχα, τότε το 2705 το Πάσχα θα γιορταστεί στα μέσα Μαΐου και το 14.000 μ.Χ. το Πάσχα θα εορταστεί κατακαλόκαιρο.

Ευτυχώς, όμως, επήλθε συμφωνία και από του χρόνου θα γιορτάζουμε μαζί το Πάσχα.

Η είδηση αναμένεται να χαροποιήσει ιδιαίτερα τους Έλληνες της Αυστραλίας που θα μπορούν να γιορτάσουν το Πάσχα ως… Χριστιανοί με όλες τις αργίες!

ΠΗΓΗ: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί