Ο Πάπας μίλησε για «δρόμο προς τον θάνατο»

Ποιούς αποκάλεσε «ανόητους αρνητές»

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε «ένα σημείο χωρίς επιστροφή» όσον αφορά την αμφιλεγόμενη θεωρία της «κλιματικής αλλαγής» και τώρα βρίσκεται σε «μία πορεία προς τον θάνατο».

«Δυστυχώς, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή»,  είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε αμερικανικό μέσο ενημέρωσης  όταν ρωτήθηκε για τις ανησυχίες του σχετικά με την «κλιματική αλλαγή».

«Είναι λυπηρό, αλλά αυτό είναι», είπε ο Πάπας κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης. «Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Η κλιματική αλλαγή αυτή τη στιγμή είναι ένας δρόμος προς το θάνατο. Μία πορεία προς τον θάνατο, ε;» 

Συνεχίζοντας, είπε πως πρόκειται για μία «μια τεχνητή κλιματική αλλαγή»!

Ο Φραγκίσκος έχει συχνά επικαλεστεί τον όρο «οικολογικό χρέος», στοχεύοντας σε πλούσια ή δυτικά έθνη επειδή επηρεάζουν δυσανάλογα την «κλιματική αλλαγή».

Αν και δεν κατονόμασε καμία κομητεία συγκεκριμένα, γενίκευσε, λέγοντας ότι οι πλούσιες χώρες είναι εκείνες που «μπορούν να κάνουν την μεγαλύτερη διαφορά, δεδομένης της βιομηχανίας τους».

«Αλλά είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί μια συνειδητοποίηση αυτού. Κάνουν ένα συνέδριο, όλοι συμφωνούν, υπογράφουν όλοι και μετά αντίο. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς, η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ανησυχητική», τόνισε.

Τότε κυκλοφόρησε ένα σύντομο απόσπασμα της συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, στο οποίο ο Φράνσις επέκρινε τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής ως «ανόητους». 

«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανόητοι και ανόητοι, ακόμα κι αν τους δείξεις έρευνα, δεν το πιστεύουν. Aλλά η κλιματική αλλαγή υπάρχει», είχε ισχυριστεί ο Πάπας τον Απρίλιο!

Σημειώνεται πως υπάρχουν νομπελίστες επιστήμονες, οι οποίοι αρνούνται την «θεωρία της κλιματικής αλλαγής»!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ANSA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί