Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσκλήθηκε από την Προεδρική Επιτροπή να προσευχηθεί στην ψηφιακή προσευχή που θα γίνει στο πλαίσιο των εορτασμών για την προεδρική ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Ο νέος πρόεδρος θα συμμετέχει στη ψηφιακή εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον. Η συγκεκριμένη διαθρησκευτική λειτουργία είναι μια παράδοση που χρονολογείται από την ορκωμοσία του Τζορτζ Ουάσιγκτον, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα εκπροσωπήσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και θα προσευχηθεί για τους πιστούς των ΗΠΑ.
Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του, ο κ. Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι «είναι ξεχωριστή τιμή να έρθουμε σε επαφή με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την χώρα και να προσευχηθούμε στον ελεήμων και στοργικό Θεό μας για τον νέο μας πρόεδρο και την νέα μας αντιπρόεδρο. Αυτή η σεβάσμια παράδοση είναι ένα παράδειγμα για το πως μπορούμε να ενωθούμε ως έθνος προσευχόμενοι για τους εκλεγμένους ηγέτες μας. Συμμετέχοντας στις μεσιτείες μας με άλλους Αμερικανούς διαφορετικών πεποιθήσεων και παραδόσεων, επιβεβαιώνουμε τον ουσιαστικό χαρακτήρα της αμερικανικής δημοκρατίας ως τόπου ελευθερίας συνείδησης και πίστης. Ας προσευχηθούμε όλοι για την υγεία και την επιτυχία του νέου προέδρου και της αντιπροέδρου μας, ώστε η χώρα μας να επουλωθεί και να ενωθεί».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεγάλη «αντί-WOKE» κίνηση από τον Έλον Μασκ! Τι ανακοίνωσε
- 28η Οκτωβρίου: Η έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη και οι 21 κανονιοβολισμοί στον Λυκαβηττό
- Ακόμα μία τρομοκρατική επίθεση απέτρεψε η ρωσική FSB
- Δυτική Όχθη: Ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνουν τρεις Παλαιστίνιους μαχητές, σύμφωνα με την αστυνομία
- 28η Οκτωβρίου: Με σύμμαχο τον καλό καιρό σήμερα οι παρελάσεις – Η πρόγνωση για τη Θεσσαλονίκη
- Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε ξανά στο Καλπάκι Ιωαννίνων, vid
- Βουλευτής του Τραμπ για τους φιλοπόλεμους Ευρωπαίους: «Έχουν πρόβλημα»
- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ανέστειλε διμερή συμφωνία με το Τρίνινταντ και Τομπάγκο για την εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου
- 28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα γιορτάζει την Εθνική Επέτειο του «ΌΧΙ» – Στις 11:00 η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της διεξαγωγής μαθητικών παρελάσεων σε Αθήνα και Πειραιά









