Λαρίσης Ιερώνυμος για νέες ταυτότητες: «Είναι θεολογικώς αδιάφορες! Δεν έχω πρόβλημα να την παραλάβω», vid

Τι είπε για όσους θα είναι με τις παλιές ταυτότητες...

«Η νέου τύπου ταυτότητες έτσι όπως πρόκειται να εκδοθούν είναι θεολογικώς αδιάφορες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος μετά από ερώτηση που δέχτηκε, ενώ άφησε να εννοηθεί πως αργότερα ενδεχομένως προστεθούν και άλλα στοιχεία σε αυτές.

Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο action24, σημείωσε μάλιστα πως, «υπάρχει ένα έλλειμμα ενημέρωσης και πολλές φορές ο κόσμος ανησυχεί. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο θεολογικό όσο θέμα πολλές φορές κακής χρήσης του διαδικτύου ή και πληροφοριών που κυκλοφορούν σε αυτό», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, «εγώ βλέπω με συμπάθεια όλους αυτούς τους ανθρώπους που από ένα φόβο ξεκινούν και κάνουν αυτά τα οποία κάνουν και δεν νομίζω ότι μπορούμε να καταδικάσουμε αλλά καλύτερα να ενημερώσουμε και νομίζω ότι μέσα από την ενημέρωση βγαίνουν πολύ περισσότερα και καλύτερα συμπεράσματα», ξεκαθάρισε.

Ο ιεράρχης ακολούθως υπογράμμισε πως, «περιμένω μία μεγαλύτερη υπευθυνότητα και έναν μεγαλύτερο σεβασμό από τα κυβερνητικά ιδίως στελέχη, προκειμένου να πείσουν τον πολίτη και όχι να τον κοροϊδέψουν και να τον απομειώσουν και να εξηγήσουν τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί με αυτή την νέα ταυτότητα».

Τέλος, ο μητροπολίτης Λαρίσης τόνισε πως, «αυτοί που στέκονται σε ουρές στα αστυνομικά τμήματα κάνουν μόνοι τους αυτό που θέλουν να αποφύγουν, αυτοφακελώνονται. Δηλαδή, όσοι έχουν ταυτότητα παλαιού τύπου καταλαβαίνετε σε ποια κατηγορία πολιτών θα εμπίπτουν. Όποιος θα βλέπει ταυτότητα που έχει εκδοθεί τον Αύγουστο του 23 θα καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός που την φέρει έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό και φοβίες».

Απαντώντας στο εάν ο ίδιος θα πάρει τη νέα ταυτότητα, ο κ Ιερώνυμος επεσήμανε πώς, «με αυτά που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι στην νέα ταυτότητα δεν θα υπάρχουν στοιχεία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά μόνο ταυτοποίησης προσώπου, δεν έχω προσωπικά πρόβλημα να παραλάβω την νέα ταυτότητα. (…) Η τεχνολογία βέβαια εξελίσσεται», κατέληξε.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί