Με εγκράτεια και νηφαλιότητα γιορτάστηκε στις δέκα Ιανουαρίου στο Μπενίν η ετήσια θρησκευτική αργία του βουντού λόγω των περιορισμών για την κόβιντ-19. Φέτος αντί για μεγάλες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις,που προσελκύουν πλήθος μυημένων και τουριστών οι τελετές έγιναν σε μικρές ομάδες.
Όπως αναφέρει ο Christophe Kanankin Gbedohoui,ιερέας βουντού:« Συνηθίζαμε να μαζεύομαστε και να γιορτάζουμε με κάθε λαμπρότητα και τιμή στις 10 Ιανουαρίου. Αλλά με την Covid-19, περιοριστήκαμε στο χώρο μας και μειώσαμε τον αριθμό για να αποφύγουμε την εξάπλωσή της. Προσευχόμαστε να μείνει μακριά μας για πάντα».
Οι πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στις θεότητες του βουντού, μια θρησκείας δομημένης γύρω από τις δυνάμεις της φύσης και τη σχέση με τους προγόνους.Το Μπενίν, όπου δεν έχει επιβληθεί λόκνταουν, έχει περίπου 330 κρούσματα και 44 θανάτους απο κόβιντ-19.
Σύμφωνα με τον μυημένο Bertin Zinsou Kpedjigan:«Πριν είχαμε επισκέπτες από το εξωτερικό, από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γκάνα, τη Μπουρκίνα Φάσο … αλλά φέτος δεν είδαμε κανέναν, μείναμε με την οικογένειά μας, αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό και ευχαριστούμε το Θεό που μας έσωσε από αυτήν την ασθένεια».
Για τους οπαδους του βουντού ο κορωνοιός δεν ήταν έκπληξη.Το Νοέμβριο του 2019 ένα μαντείο βουντού, «είχε προβλέψει μια σοβαρή ασθένεια για το 2020» και όπως λένε «είχαν κάνει πολλές θυσίες για να αποτρέψουν την κακή τύχη και να προστατεύσουν τον πληθυσμό».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









