• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΧΑΜΟΣ σε Αγιασμό με τον Τίμιο Σταυρό και τις μάσκες! «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ» φώναξε ο Αρχιμανδρίτης στην Λυκειάρχη, vid

ΧΑΜΟΣ σε Αγιασμό με τον Τίμιο Σταυρό και τις μάσκες! «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ» φώναξε ο Αρχιμανδρίτης στην Λυκειάρχη, vid

Να και ένας ιερέας που αντιδρά! Δεν ήθελε η Λυκειάρχης να φιλήσουν οι μαθήτριες τον Σταυρό χωρίς μάσκα! Πήραν θάρρος τα κοριτσάκια και τον φίλησαν!

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός, εξοργίστηκε με την παρέμβαση και προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τις μαθήτριες , ώστε να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού!

Τα κοριτσάκια, παρότι στην αρχή φοβήθηκαν, πήραν θάρρος από τον ιερέα και έβγαλαν τελικά την μάσκα, φιλώντας τον Σταυρό, παρά την παρέμβαση της Λυκειάρχου.

«Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;», γυρίζει και λέει στην Λυκειάρχη ο Αρχιμανδρίτης.

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρωτάει o ιερέας και συνεχίζει με έντονο ύφος: «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας.…»

Δείτε από το 04.00: