Ξέσπασμα Ρόκα στον Παναθηναϊκό: «Ψέματα ότι λειτουργώ χωρίς την έγκριση του Δώνη»

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη σεζόν στη Superleague και ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού, Τσάβι Ρόκα, ανέλυσε στη Nova το πλάνο για τις μετεγγραφές, τις ανανεώσεις και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα όμως, ξέσπασε για τα όσα γράφονται για το πρόσωπό του και τη σχέση του με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη, καθώς ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός λειτουργεί ομαλά και μάλιστα προκάλεσε όσους πιστεύουν το αντίθετο, να αποδείξουν τα λεγόμενά τους.

Οι δηλώσεις του Ρόκα
Για την κατάσταση στην Ισπανία: «Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος. Υπήρχαν τόσοι νεκροί κάθε μέρα. Είμαστε καλύτερα τώρα αλλά ακόμα τα πράγματα είναι δύσκολα. Είχαμε αρκετό χρόνο που μείναμε σπίτι όμως ελπίζω σύντομα όλο αυτό να μοιάζει με εφιάλτη. Ίσως οι υπεύθυνοι να μην πήραν από την αρχή τα κατάλληλα μέτρα. Κάποια στιγμή όλο αυτό ξέφυγε».

Για την ημέρα του στην καραντίνα: «Ήμουν πολύ απασχολημένος. Είδα κάποια προφίλ, κάποιους αγώνες. Είχα όμως και τις κόρες μου! Ίσως το καλό από όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι προσθέσαμε κάποια χρήσιμα πράγματα στη ζωή μας».

Για το αν υπήρχε το ποδόσφαιρο στο μυαλό του αυτές τις ημέρες: «Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο περιμένουν και πάλι να δουν τις ομάδες τους. Υπήρχε όμως ενασχόληση για όλους εμάς που βρισκόμαστε σε αυτό τον χώρο».

Για το αν μπορούμε να έχουμε ποδόσφαιρο την επόμενη σεζόν: «Αυτή είναι η ερώτηση για το εκατομμύριο! Ακόμα και οι πλέον αρμόδιοι δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση. Πηγαίνουμε μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Βιώνουμε κάτι νέο που δεν ξέρουμε πόσο θα διαφορετικό θα είναι στο τέλος».

Για το αν υπάρχουν πλάνα για την επόμενη σεζόν: «Εγώ πρέπει να είμαι έτοιμος για του χρόνου στα διάφορα σενάρια. Πρέπει να δούμε πόσο τελικώς θα επηρεάσει ο ιός το μπάτζετ. Έχω τσεκάρει κάποια προφίλ και έχω κάνει μία προεργασία».

Για το αν έχει μιλήσει με τον μεγαλομέτοχο για την ζημιά και το μπάτζετ: «Είμαστε σε επικοινωνία για τα όσα συμβαίνουν. Όμως ακόμα είναι νωρίς για να ξέρουμε τα πάντα ως προς τα συμβόλαια και το μπάτζετ».

Για το πότε πιστεύει ότι θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επόμενη σεζόν: «Δεν το γνωρίζω, κανείς δεν το γνωρίζει. Υπάρχουν πολλά σενάρια. Ίσως παραταθεί η μεταγραφική περίοδος, ίσως αλλάξουν κάποια δεδομένα. Θα είναι σίγουρα ένα διαφορετικό καλοκαίρι για όλους μας».

Για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται: «Έχουμε ήδη μιλήσει με όλους. Όσοι με ξέρουν αντιλαμβάνονται πως μου αρέσει να μιλάω πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό που έπρεπε να τους πω, τους το είπα. Όλοι τους γνωρίζουν τις σκέψεις του κλαμπ. Κανείς δεν μπορεί να πει, πως δεν τους έχω μιλήσει για όσα σκέφτομαι».

Για τα σενάρια που γράφονται για τον ίδιο στον ελληνικό Τύπο: «Προσπαθώ να μπω στη θέση των δημοσιογράφων. Κάποιες φορές πηγαίνω κόντρα στη δουλειά σας. Προσπαθείτε να αποκαλύψετε πράγματα που εγώ δεν θέλω να γίνουν γνωστά. Για να είμαι ειλικρινής δεν ακολουθώ τα media. Θέλω να ξέρω τι γράφεται αλλά όχι σε βάθος. Αλλιώς θα τρελαθώ! Προσπαθώ πάντως όλα να γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Θα πρέπει όλα να γίνονται μεταξύ μας στην ομάδα, να μην τα δημοσιοποιούμε».

Για το ραντεβού με τον Δώνη και τον Αλαφούζο: «Δεν ξέρω πότε θα γίνει. Ίσως μέσω Facetime, πριν επιστρέψω. Ποιος είπε ότι θα βρεθούμε όλοι μαζί; Αν γίνει αυτό το ραντεβού, το καλύτερο θα ήταν να μην το ξέρετε. Αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε επαγγελματικό σύλλογο».

Για το ποιος είναι ο Τσάβι Ρόκα και αν λειτουργεί χωρίς την έγκριση του προπονητή: «Ποτέ δεν λειτούργησα έτσι. Όποιος τα γράφει αυτά, πρέπει και να μπορεί να τα αποδείξει».

Για τα σενάρια σχετικά με τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές: «Από την πρώτη στιγμή είπα ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δυνατές Ακαδημίες. Δεν έχω καμία πρόθεση να φτιάξω μία ισπανική παροικία. Πρόθεσή μου είναι να ανέβουν παιδιά από την Ακαδημία του συλλόγου».

Για τη σχέση του με τον προπονητή: «Υπάρχουν διαφορετικά πόστα και κανείς δεν μπλέκεται στη δουλειά του άλλου. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω για την παραφιλολογία που υπάρχει στην Ελλάδα».

Για την κατάσταση που συνάντησε στην ομάδα: «Βρήκα τα πράγματα περίπου όπως τα περίμενα. Γνώριζα ότι είναι μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός, αλλά όταν ήρθα αντιλήφθηκα το μεγαλείο του συλλόγου. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσα να πω πως δεν είμαι απογοητευμένος από τίποτα».

Για το ότι κάποιοι λένε πως έχει μαγικό ραβδάκι στις μεταγραφές: «Είχα πάρα πολύ λίγο χρόνο για να επεξεργαστώ τα δεδομένα, όπως προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Οι προσδοκίες με γεμίζουν ευθύνες και παρά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, θα κάνω το καλύτερο».

Για το όραμά του για τον Παναθηναϊκό: «Όραμά μου είναι να πάω τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχω πολύ μεγάλες φιλοδοξίες, συνεργάζομαι πολύ καλά με τους Γιάννη Αλαφούζο και Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Το ποδόσφαιρο πλέον είναι πολύ διαφορετικό. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή ανάμεσα στην επιτυχία και στην αποτυχία».

Για το αν ήταν κοντά στο να αναλάβει πόστο στην Μπαρτσελόνα πριν τον Παναθηναϊκό: «Ναι, πολύ κοντά. Είχα ήδη αρχίσει να κάνω προγραμματισμό για τις ακαδημίες της ομάδας. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε όμως το καλοκαίρι στον σύλλογο δεν με βοήθησε, υπήρχαν πολλές εστίες φωτιάς. Ήταν κάτι που στο τέλος δεν έγινε και αυτό που έχω μάθει στη ζωή μου, είναι πως όταν κάτι τελικώς δεν γίνεται αυτό είναι για κάποιον λόγο. Εδώ είχα έτσι την ευκαιρία να αναλάβω το πόστο στον Παναθηναϊκό».

Για το αν υπήρχαν προτάσεις παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Χατζηγιοβάνης κι ο Πούγγουρας: «Όχι επίσημες προτάσεις αλλά υπάρχουν σύλλογοι που ρωτούν. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά σενάρια κάθε μέρα. Αυτά τα σενάρια δεν βοηθούν τους νέους παίκτες να παραμείνουν συγκεντρωμένοι. Νομίζω ότι είμαστε ένα σημαντικό brand και πολλοί παρακολουθούν παίκτες, αλλά απλώς ρωτάνε. Προς το παρόν δεν έχω κάποια πρόταση».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να πουλήσει: «Πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό το σενάριο. Δεν είναι επειδή χρειαζόμαστε τα χρήματα. Είναι γιατί πρέπει να εξελίξουμε παίκτες και μετά να πουλήσουμε, έτσι θα μεγαλώσουμε. Ο καθένας είναι διαθέσιμος και έχει την τιμή του. Αν η προσφορά μας ικανοποιήσει, μπορεί να πωληθεί».

Για το αν υπάρχει παίκτης που δεν πωλείται: «Εγώ δεν θα ήθελα να πουλήσω κανέναν γιατί μετά θα πρέπει να βρω τον αντικαταστάτη. Παρ’ όλα αυτά, αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να υπάρξει μία πολύ καλή προσφορά ή να πρέπει να πωληθεί κάποιος».

(newsit – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί