• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βόμβα» στον παγκόσμιο αθλητισμό: «Απίθανο να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες δίχως εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

«Βόμβα» στον παγκόσμιο αθλητισμό: «Απίθανο να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες δίχως εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Η επικεφαλής στον τομέα της παγκόσμιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για την τέλεση των αγώνων στο Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι


«Μη ρεαλιστική» χαρακτήρισε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2021 αν δεν ανακαλυφθεί το εμβόλιο για το κορονοϊό, επικεφαλής στον τομέα της Παγκόσμιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Η Ντεβί Σριντάρ τόνισε, σύμφωνα με το BBC, πως «αν έχουμε το εμβόλιο μέσα στον επόμενο χρόνο, τότε θεωρώ πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.

Το εμβόλιο θα αλλάξει τα δεδομένα, όταν μιλάμε για ένα εμβόλιο που θα είναι οικονομικό και διαθέσιμο για όλους. Από την άλλη όμως, αν δεν έχουμε το εμβόλιο τότε θεωρώ πως δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Παράλληλα, σχολίασε ότι ορθώς ελήφθη η απόφαση για την μετάθεση των αγώνων για το επόμενο καλοκαίρι.

Σε ανάλογη τοποθέτηση, πάντως, προέβη, προ ημερών και ο επικεφαλής συντονισμού της ΔΟΕ, Τζον Κόατες, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο κορονοϊός θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη και τους αγώνες του 2021.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο ήταν προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου 2020. Πριν από λίγες εβδομάδες όμως αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου). Η ΔΟΕ έχει επισημάνει πολλάκις ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

(ethnos – φωτο:pexels)