Τζον Αλτομπέλι: Ποιός ήταν ο προπονητής μπέιζμπολ που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο με τον Κόμπι Μπράιαν

Ο Τζον Αλτομπέλι ο οποίος επέβαινε και αυτός στο μοιραίο ελικόπτερο μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του ήταν ένας από τους καλύτερους προπονητές στο μπέιζμπολ δημιουργώντας αξιόλογη σταδιοδρομία.

Ο 56χρονος υπήρξε από τους κορυφαίους προπονητές μπέιζμπολ, με τελευταία του θητεία το Orange Coast College. Είχε δουλέψει για 27 χρόνια στο κολέγιο με την ομάδα του να κατακτά τον περασμένο χρόνο το πρωτάθλημα της πολιτείας και αναδεικνύοντας τον Αλτομπέλι σε εθνικό προπονητή εκείνης της σεζόν από την Ομοσπονδία του μπέιζμπολ στην Αμερική.

Ο Τζον είχε οδηγήσει το κολέγιο σε πάνω από 700 νίκες, έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερα πρωταθλήματα πολιτείας.

Ακόμη, είχε προπονήσει σπουδαία ονόματα στο χώρο του, ανάμεσα σε αυτά ήταν ο Ντάνι Μέρφι ο οποίος έπαιξε σε πέντε επαγγελματικούς συλλόγους.

Υπήρξε επίσης επικεφαλής της Brewster Wgitecaps για δύο χρόνια από το 2012 έως το 2014, ενώ προπονούσε περισσότερους απο 12 παίκτες που έφτασαν στις κορυφαίες κατηγορίες.

Η ομάδα του 2012 ήταν μία από τις καλύτερες στην ιστορία του κολλεγίου καθώς τελείωσαν με ρεκόρ 36-7-1. Οι 36 νίκες ήταν η δεύτερη καλύτερη επίτευξη στην ιστορία. Ο ενθουσιασμός και η γνώση του παιχνιδιού τον βοήθησαν να μετατρέψει το πρόγραμμα Coast σε ένα μεγάλο φαβορί για να αγωνιστεί για το πρωτάθλημα των διασκέψεων. Αξίζει να σημειωθεί πως έφτασε τις 300 νίκες και τρεις φορές στην καριέρα του, βοήθησε την ομάδα του στο State Four Final στο Fresno.

Η οικογένεια Αλτομπέλι αποτελούνταν από πέντε άτομα πριν από τη συντριβή. Σήμερα, ένας γιος και μια κόρη είναι εκείνοι που απομένουν μετά την ανείπωτη τραγωδία.

Ο γιος του μάλιστα που καλείται σήμερα να διαχειριστεί την φοβερή τραγωδίας της οικογένειας του, έπαιξε μπέιζμπολ στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για να είναι βοηθός απόφοιτος εκεί, ακολουθώντας τον πατέρα του σε βήματα προπόνησης.

(Protothema – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί