Τσιτσιπάς: Εντυπωσιακή πρόκριση στα προημιτελικά στο Ντουμπάι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ και προκρίθηκε με άνεση στα προημιτελικά του Dubai Duty Free Tennis Championships.

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχει βρει ρυθμό τις τελευταίες ημέρες και εξαργυρώνει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, με νίκες. Ακόμη μια straight sets επικράτηση πανηγύρισε την Τετάρτη, κερδίζοντας τον Καζάκο, Αλεξάντερ Μπούμπλικ, μετά από μια ώρα και 38 λεπτά μάχης.

Ο Στέφανος, όπως αναφέρει το tennis24, επιβλήθηκε με 7-6 (1), 6-4 του Νο 47 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά του 500αριου τουρνουά του Ντουμπάι, διευρύνοντας το σερί νικών του (μετράει έξι συνεχόμενες πλέον).

Στην επόμενη φάση ο 21χρονος τενίστας θα βρει απέναντί του τον νικητή της αναμέτρησης του Γιάν Λέναρντ Στρουφ με τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Αν και χρειάστηκε να παίξει τάι-μπρέικ για δεύτερη σερί μέρα, ο Στεφ ήταν άψογος στις δύσκολες στιγμές του αγώνα και είχε τις λύσεις για να ξεφύγει τους κινδύνους, που ήθελε να του θέσει ο αντίπαλός του.

Όπως ακριβώς έκανε την Τρίτη κόντρα στον Καρένιο Μπούστα, έτσι έκανε και την Τετάρτη κόντρα στον Μπούμπλικ. Τάι-μπρέικ στο εναρκτήριο σετ, με απίθανο φινάλε.

Τάι-μπρέικ… καρμπόν με αυτό που έπαιξε στον 1ο γύρο, έκανε ο Τσιτσιπάς, που έχασε μόλις έναν πόντο και με το εμφατικό 7-1, πήρε το προβάδισμα στο ματς. Μετά από αυτό, μετράει σερί 14-2(!) σε κερδισμένους πόντους, στα δυο τάι-μπρέικ που έχει παίξει στο τουρνουά.

Για να φτάσουν στη ρώσικη ρουλέτα του πρώτου σετ πάντως, οι δυο τενίστες έδειξαν απαράμιλλη σταθερότητα στο σερβίς τους, μιας και δεν έγινε κανένα μπρέικ. Ο Στέφανος ολοκλήρωσε με 0/3 μπρέικ πόιντς και ο Μπούμπλικ με 0/1.

Το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ήταν επίσης πολύ κλειστό, με τον Τσιτσιπά να χρειάζεται να σώσει τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ στο 3-4, πριν “πληγώσει” τον αντίπαλό του.

Ο Μπούμπλικ δεν μπόρεσε να κάνει το μπρέικ στο 9ο γκέιμ και να πάρει τις μπάλες στα χέρια του για την ισοφάριση και ο Στέφανος τον τιμώρησε παραδειγματικά. Στο αμέσως επόμενο γκέιμ, έκανε love break με τέσσερις σερί πόντους και προηγήθηκε με 5-4.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να κάνει λάθος από τη γραμμή του σερβίς και ολοκλήρωσε τον αγώνα πειστικά, δίχως να δεχθεί ποτέ μπρέικ. Με 0/5 μπρέικ πόιντς ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Μπούμπλικ και με 1/5 ο Τσιτσιπάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί