Του φέρονται ως εγκληματία- Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς καταγγέλλουν ανάκριση, άσκηση πίεσης και στέρηση ύπνου!

Σοκαριστικές αποκαλύψεις από την απαράδεκτη συμπεριφορά των Αυστραλιανών αρχών.

Την ώρα που ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιμένει να δει εάν θα απελαθεί ή όχι -τη Δευτέρα (10.01)- από την Αυστραλία και εάν θα αγωνιστεί τελικά στο Australian Open, οι αποκαλύψεις που έρχονται στο “φως” για την «περιπέτεια» του και τις… επαφές του με τις Αρχές, δεν σταματούν.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος «αστέρας» του τένις φέρεται να είχε μια… απαράδεκτη αντιμετώπιση από τις Αρχές στην Αυστραλία, από τη στιγμή που προσγειώθηκε το αεροπλάνο του στη Μελβούρνη.

Όπως αποκαλύπτει το “skynews”, οι εκπρόσωποι του Νόβακ Τζόκοβιτς κάνουν λόγο για άσχημες συνθήκες αντιμετώπισης, στα χαρτιά που έχουν καταθέσει στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως με το που έφτασε ο Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, έπειτα από πτήση 25 ωρών, ανακρίθηκε για έξι ώρες, πριν του δοθεί άδεια για να κοιμηθεί. Έπειτα όμως από μόλις 30 λεπτά, οι άνθρωποι των Αρχών της χώρας τον ξύπνησαν ξανά και τον πίεσαν, για να αποφασίσει για την ακύρωση της βίζας του.

Από τη μεριά του, ο Τζόκοβιτς φέρεται να είπε ότι θεωρούσε πως εισήλθε νόμιμα στην χώρα, αφού υπήρχε έγγραφο της Tennis Australia που του έδινε το σχετικό δικαίωμα (σ.σ. η συγκεκριμένη άδεια αφορούσε τους ανεμβολίαστους αθλητές που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο). Οι αρχές της Αυστραλίας όμως δεν το δέχθηκαν αυτό, συνεχίζοντας την ανάκριση.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η πλευρά του Τζόκοβιτς, ο Σέρβος ζήτησε να του δοθεί η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον ατζέντη του και τους δικηγόρους του, ωστόσο πιέστηκε να συνεχιστεί η ανάκριση μέχρι τελικά να συμφωνήσει να ακυρωθεί η βίζα του.

«Ένιωσε σοκ, έκπληξη και σύγχυση, ενώ είναι σαφές ότι η ακύρωση της βίζας του έγινε ενώ ήταν κουρασμένος και χωρίς να έχει συμβουλευτεί τους εκπροσώπους του» φέρεται να αναφέρεται από την πλευρά του «Τζόκερ».

Το χρονικό της ανάκρισης του Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Σέρβου, με βάση το συγκεκριμένο ρεπορτάζ:

00:21-00:51: Ξεκινάει η ανάκριση του Τζόκοβιτς

04:11: Οι αρχές της Αυστραλίας ειδοποιούν ότι θα ακυρώσουν την βίζα του Σέρβου και του δίνουν 20 λεπτά για να δώσει εξηγήσεις, με τον Τζόκοβιτς να ζητάει να περιμένουν μέχρι τις 08:00 το πρωί ώστε να καλέσει την Tennis Australia για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

05:20: Γίνεται δεκτό το αίτημα του Τζόκοβιτς να ξεκουραστεί μέχρι τις 08:00 με 08:30

05:22-06:07: Ο Σέρβος περιμένει σε έναν καναπέ για να ετοιμαστεί το κρεβάτι του. Τελικά μπήκε στο δωμάτιό του στις 05:30, αλλά περίπου στις 06:00 τον ξύπνησαν ξανά και “πιέστηκε” ώστε να συνεχιστεί η ανάκριση.

07:42: Η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε επίσημα.

newsit/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί