Super League: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός νίκησε (0-1) τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα με ένα αυτογκόλ που έκρινε το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Οι “ερυθρόλευκοι” με το αποψινό διπλό σφράγισαν την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θα μπουν ως πρωτοπόροι στη διαδικασία των πλέι οφ. Ξέφυγαν στο +5 από τον Δικέφαλο και απομένει η τελευταία αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε στη φάση του γκολ που δέχτηκε, ένω του ακυρώθηκε γκολ τρία λεπτά αργότερα με χρήση VAR, σε φάση που επίσης προκάλεσε τις “φωνές” των “ασπρόμαυρων” προς τον Γερμανό διαιτητή, Τομπίας Στίλερ.

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής, πάντως, είχε ελάχιστες καλές στιγμές, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου πέρα από το δοκάρι των φιλοξενούμενων σε σουτ του Ελ Αραμπί στο 42΄, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος δίχως κάποια αλλαγή. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 49’ με αυτογκολ. Ο Τσιμίκας έκανε τρομερή ενέργεια από αριστερά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του και στη συνέχεια της φάσης ο Ραντζέλοβιτς πρόλαβε να γυρίσει την μπάλα, με τον Γιαννούλη να την στέλνει άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του με το σώμα.

Οι “ασπρόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας άουτ, καθώς θεωρούσαν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή πριν το γύρισμα του Ρατζέλοβιτς, όμως ο Γερμανός διαιτητής Στίλερ κατακύρωσε το γκολ δίχως τη χρήση VAR.

Στο 52’ ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Στίλερ, κάνοντας χρήση του VAR, ακύρωσε το γκολ. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Σβιντέρσκι έκανε την προβολή, ο Σα απέκρουσε, αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά από κοντά ο Βαρέλα σκόραρε με προβολή.

Το γκολ όμως ακυρώθηκε μετά τη χρήση VAR. Ο Μαουρίσιο καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ πάλεψε πιέζοντας για την ισοφάριση, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι σε δύο περιπτώσεις μέσα στην περιοχή, όμως ο Γερμανός ρέφερι δεν υπέδειξε κάτι και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο (75’ Ελ Καντουρί), Λημνιός (82’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64’ Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (91’ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (69’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (83’ Μασούρας).

(thestival – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί