Στον «πάγο» σε άγνωστη τοποθεσία μέχρι το 2021 η αναμμένη ολυμπιακή φλόγα

Σε «άγνωστη τοποθεσία» μετέφεραν οι ιαπωνικές αρχές την Ολυμπιακή φλόγα, ώστε να μην υπάρξει συνωστιμός κόσμου που θέλει να τη δει από κοντά.

Σε «άγνωστη τοποθεσία» έχει μεταφερθεί ο δαυλός που διατηρεί την Ολυμπιακή φλόγα, σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές.

Το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, η φλόγα η οποία δημιουργείται κατά τη διάρκεια της ιερής τελετής της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας με τη χρήση κατόπτρου στην Αρχαία Ολυμπία, παραμένει αναμμένη κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων και σβήνει κατά την τελετή λήξης των εκάστοτε Αγώνων.


Ο δαυλός με την Ολυμπιακή φλόγα βρισκόταν στη βόρεια περιφέρεια της Ιαπωνίας, Φουκουσίμα όπου και θα παρέμενε μέχρι αυτό το μήνα. Ωστόσο, ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία, ώστε να αποτραπεί η προσέλευση τουριστών που θα επιθυμούσαν να την δουν από κοντά.

«Η διοργανώτρια αρχή Tokyo 2020 θα φυλάξει την Ολυμπιακή φλόγα σε μια άγνωστη τοποθεσία ώστε να αποτρέψει την συνάθροιση πλήθους κόσμου» ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Examiner.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε στις 24 Μαρτίου πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2020, θα αναβληθούν για ένα χρόνο, εξαιτίας των ανησυχιών από την εξάπλωση του θανατηφόρου COVID-19. Οι αγώνες πλέον, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου του 2021.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Πέιν, τον πρών διευθυντή μάρκετινγκ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η φλόγα θα παραμείνει αναμμένη, ως σύμβολο της μάχης κατά του κορονοϊού.

«Η ιδέα είναι να κρατηθεί αυτή η φλόγα αναμμένη και να παρουσιαστεί στον κόσμο» δήλωσε ο Πέιν, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης The Hill.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν αποτελούν το μοναδικό αθλητικό γεγονός που επηρεάστηκε από την πανδημία του COVID-19, καθώς μεταξύ άλλων αθλητικών διοργανώσεων, ακόμα και το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον, το παλαιότερο τουρνουά στον κόσμο, αναβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στο πλάισιο των ενεργειών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί