“Σκύλιασαν” που ο Τζόκοβιτς θα παίξει στο Australian Open ανεμβολίαστος

Το «πράσινο φως» έχει πυροδοτήσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις, ιδίως από ορισμένους παίκτες που κατήγγειλαν ευνοϊκή μεταχείριση προς τον «Νόλε».

Ο ζωντανός θρύλος του τένις, ο οποίος δεν έχει δεχτεί να εμβολιαστεί, Νόβακ Τζόκοβιτς επικαλέστηκε ιατρικά έγγραφα προκειμένου να παίξει στο Australian. Ο πρωθυπουργός της χώρας, όμως, ζητά αποδείξεις!

Ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, προέτρεψε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αποκαλύψει τον λόγο της «ιατρικής εξαίρεσης» που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, αν και ο Σέρβος άσος δεν έχει πει ποτέ εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι κατά της Covid-19.

«Σίγουρα θα ήταν χρήσιμο αν ο Νόβακ εξηγούσε τους όρους υπό τους οποίους έκανε αίτηση κι έλαβε εξαίρεση», είπε στα μέσα ενημέρωσης ο Τάιλι, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Τένις.

«Τον ενθαρρύνω να μιλήσει γι΄ αυτό με την κοινότητα… Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο τα τελευταία δύο χρόνια και θα εκτιμούσα κάποια σχόλια», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Τάιλι αρνήθηκε ότι ο νούμερο ένα άνδρας αθλητής στον κόσμο είχε προνομιακή μεταχείριση για να λάβει μια τέτοια εξαίρεση, κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που εποπτεύεται από τις αυστραλιανές αρχές κι αυτές της Πολιτείας της Βικτώριας.

«Συνολικά 26 παίκτες ή μέλη του προσωπικού, από τους περίπου 3.000 που αναμένονται στην Αυστραλία, έχουν υποβάλει αίτηση για εξαίρεση και μόνο λίγοι την έχουν λάβει», εξήγησε.

Ήδη νικητής 20 Grand Slam τουρνουά, όπως και ο Ρότζερ Φέντερερ με τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο Τζόκοβιτς στοχεύει στη Μελβούρνη για τον τίτλο που θα του έδινε το ρεκόρ.

Το Australian Open, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου, είναι το αγαπημένο του τουρνουά: στη Μελβούρνη ο Σέρβος κέρδισε το πρώτο του Grand Slam (2008) και κανένας δεν έχει τόσους τίτλους εκεί όσο αυτός (εννέα).

Το «πράσινο φως» έχει πυροδοτήσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις, ιδίως από ορισμένους παίκτες που κατήγγειλαν ευνοϊκή μεταχείριση προς τον «Νόλε», ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει ποτέ την εμβολιαστική του κατάσταση.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον ανακοίνωσε σήμερα (5/1) ότι θα ζητηθούν αποδείξεις από τον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι η «ιατρική εξαίρεση» που έλαβε για να συμμετάσχει στο «Australian Open» είναι δικαιολογημένη, διαφορετικά ο Σέρβος θα σταλεί «σπίτι του με το πρώτο αεροπλάνο».

«Περιμένουμε να να μας παράσχει αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν αυτή την ιατρική εξαίρερη», είπε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου. «Εάν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από οποιονδήποτε άλλον και θα επιστρέψει στο σπίτι με το πρώτο αεροπλάνο. Δεν θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Τζόκοβιτς», επέμεινε.

(από thesstoday. gr / photo: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί