Ρεχάγκελ για το έπος του 2004: «Όταν μας πήραν στα σοβαρά είχαμε ήδη πάρει το τρόπαιο»

Για το ποδοσφαιρικό θαύμα της κατάκτησης του Euro το 2004 μίλησε το ουγγρικό Nemzeti Sport, ο τότε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Ότο Ρεχάγκελ.

Τι δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Κάλεσα ποδοσφαιριστές που τότε μάλλον δεν ήξεραν καν πόσο καλοί ήταν. Ωστόσο, ήταν πολύ καλοί παίκτες, διαφορετικά δεν θα είχαν καταφέρει να πετύχουν τα αποτελέσματα που πέτυχαν αργότερα. Κερδίσαμε την ευρωπαϊκή διοργάνωση πρωτίστως γιατί η ομάδα απαρτιζόταν από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, για παράδειγμα, επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης όλου του τουρνουά για κάποιο λόγο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά, μας περιφρονούσαν. Όταν κερδίζαμε τα συνεχόμενα ματς, οι αντίπαλοί μας πίστευαν ότι ήταν μια χαρά, τους πέτυχε, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζουν πολλές φορές, δεν αξίζει να βασίζεσαι σε αυτούς, να μελετάς το παιχνίδι τους, να προετοιμάζεσαι διεξοδικά για αυτούς.

Και είπα στους παίκτες μου: «μέχρι να αναγνωρίσουν το στυλ παιχνιδιού μας, το τουρνουά θα έχει τελειώσει». Και έτσι έγινε. Όταν έμαθαν να μας παίρνουν στα σοβαρά, είχαμε ήδη κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί