Πως οι παγκόσμιες εξελίξεις γύρω από το Ιράν επηρεάζουν και το…Μουντιάλ!

Η κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το εμπάργκο από τις αραβικές χώρες ίσως να έχει συνέπειες και στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί στις 3 Ιανουαρίου στο Ιράν και η ολοένα αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή και στις χώρες του Κόλπου, ίσως πλήξει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από το Κατάρ.

Η χώρα του Κόλπου είναι μία από τους σημαντικότερους συμμάχους του Ιράν στην περιοχή, γεγονός που καθιστά το Εμιράτο να έχει τεταμένες σχέσεις με τα γειτονικά κράτη.

Από το 2017 η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Λιβύη, η Υεμένη και η Ιορδανία δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα, ενώ παράλληλα έκλεισαν τους αεροδιαδρόμους και την μοναδική χερσαία μεθόριο που διέθετε το εμιράτο.
Λόγω του εμπάργκο είναι δύσκολη η πρόσβαση τουριστών στο Κατάρ και σίγουρα πιο ακριβή, αφού το ταξίδι είναι πιο μεγάλο.

Για την ώρα παραμένει αμφίβολο το αν θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση ως τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εξαιτίας όλων αυτών φημολογείται πως στη FIFA εξετάζουν την αφαίρεση της διοργάνωσης από το Εμιράτο με το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά να αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή, οι χώρες δηλαδή που θα διοργανώσουν το Μουντιάλ το 2026.

Κύκλοι πάντως της FIFA σχολίαζαν πως «είναι πρόωρη κάθε τέτοια κουβέντα», αφού η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί