Πως έγινε η ταυτοποίηση της σωρού του Κόμπι Μπράιαντ – Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα

Οι αρχές τελειώνουν τις έρευνες στις σχετικές με την πτώση του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ, αφού προχώρησαν στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

Χθες ανασύρθηκαν και οι 9 σοροί των θυμάτων. Η σορός του Κόμπι Μπράιαντ αναγνωρίστηκε από τα δαχτυλικά αποτυπώματα από τους ιατροδικαστές, δύο ημέρες μετά την φονική συντριβή.

Έχουν ταυτοποιηθεί, οι σοροί του πιλότου, του προπονητή του μπέιζμπολ, του Κόμπι Μπράιαντ και της Σάρα Τσέστερ ενώ επισήμως δεν έχει γίνει ταυτοποίηση στους υπόλοιπους πέντε, μεταξύ των οποίων είναι και η 13χρονη κόρη του Κόμπι Μπράιντ, Τζιάνα.

Έχουν έρθει στο φως περισσότερα στοιχεία που οδήγησαν στη μοιραία συντριβή. Ο πιλότος πετούσε κυριολεκτικά στα «τυφλά» μέσα στην ομίχλη, καθώς το ελικόπτερο δεν διέθετε σύστημα εντοπισμού και προειδοποίησης εδάφους.

Συνεπώς πως ο πιλότος δεν διέκρινε το λόφο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του. Την είδηση επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αερομεταφορών των ΗΠΑ.

Η ερευνήτρια της Υπηρεσίας NTSB , Jennifer Homendy, δήλωσε ότι το ελικόπτερο βρισκόταν στα 2.300 πόδια ύψος, όταν έχασε την επικοινωνία του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με ταχύτητα μεγαλύτερη των 2.000 ποδιών το λεπτό.

«Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και ότι το ελικόπτερο έγειρε αριστερά. Ήταν ένα τρομακτικό πεδίο ατυχήματος», πρόσθεσε. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η πτώση πιθανότατα ξεκίνησε μετά από έναν απότομο ελιγμό, λόγω της περιορισμένης ορατότητας από την πυκνή ομίχλη. Το αεροσκάφος δεν είχε μαύρο κουτί επίσης, καθώς δεν απαιτείται σε αυτό το είδος ελικοπτέρου.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί