Ποινές κατά του Άρη για το αντιναζιστικό πανό ζητούν οι Ουκρανοί του Ζελένσκι 

Με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση πανό για τους Ουκρανούς νεοναζιστές του τάγματος Αζόφ στο Κλεάνθης Βικελίδης, η Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε επιστολή της στην UEFA, παρουσιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ το μήνυμα του πανό σαν… «μήνυμα μίσους» κατά της Ουκρανίας στον πόλεμο που απηχεί «την ρωσική προπαγάνδα».

Στην επιστολή αναφέρεται το περιστατικό ανάρτησης του πανό των οπαδών του Άρη με την φράση «Καταστρέψτε τους Ναζιστές του Αζόφ» στον αγώνα Άρης-Ντιναμό Κιέβου στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 10 Αυγούστου σαν… «προσβλητικό και επικίνδυνο».

Παρουσιάζει δε… τους «υπερασπιστές της χαλυβουργίας Azovstal γνωστό και σαν τάγμα του Αζόφ του ουκρανικού στρατού» ως «λευκή περιστέρα» που δεν έχει «καμία σχέση με ναζιστές».

Η επιστολή της Ουκρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ,με ημερομηνία 14 Αυγούστου 2023, αφήνει σαφείς αιχμές κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων και των Μέσων Ενημέρωσης κατηγορώντας τα για ρωσική προπαγάνδα, αναφέροντας:

«Είμαστε πεπεισμένοι πως οι οπαδοί στην Ελλάδα δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για το μέγεθος της τραγωδίας στην Ουκρανία ώστε να εκφέρουν σχετικώς κρίση.Αλλά πάνω από όλα, ακολουθώντας το εύρος των κανονισμών της UEFA αλλά και την κοινή λογική και τις ανθρωπιστικές αξίες, οποιαδήποτε εκδήλωση λόγου μίσους και έκκληση σε βία είναι παράνομη και θα πρέπει να απαγορευτεί από τα στάδια του πολιτισμένου κόσμου».

Ζητά έτσι τη λήψη «αυστηρών μέτρων» για «παραβίαση» των κανονισμών και τη λήψη «προληπτικών μέτρων» για την αποτροπή περαιτέρω τέτοιων «κρουσμάτων».

Με πληροφορίες από kosmodromio. gr / photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί