Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα τρία αθλήματα που ήρθαν για να μείνουν – Ποια ίσως δεν θα ξαναδούμε ποτέ

Τρία αθλήματα με προσανατολισμό στη νεολαία θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τρία ιστορικά ολυμπιακά κι αυτό δεν φαίνεται να είναι καθόλου απίθανο σενάριο για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, αναμένεται να προτείνει στην 139η σύνοδό της, στις 31 Ιανουαρίου 2022 και λίγο πριν από τους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου, την προσθήκη της αναρρίχησης, του σέρφινγκ και του σκέιτμπορντ στον κατάλογο των 28 αρχικών Ολυμπιακών αθλημάτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Καλιφόρνια το 2028.

«Η σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία του Τόκιο-2020 και η δέσμευση για καινοτομία του Λος Άντζελες-2028», καθώς και οι «βαθιές καλιφορνέζικες ρίζες τους», δικαιολογούν την επιθυμία της ΔΟΕ να τα διατηρήσει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ποια ίσως αφαιρεθούν

Από την άλλη πλευρά υπάρχει προβληματισμός για άλλα τρία ιστορικά αθλήματα που πιθανότατα αφαιρεθούν από τη λίστα των Ολυμπιακών. Πρόκειται για την πυγμαχία, την άρση βαρών και το μοντέρνο πένταθλο. Και τα τρία «θα μπορούσαν εν δυνάμει να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Λος Άντζελες κατά τη, σύνοδο της ΔΟΕ του 2023, εάν υπάρξουν επαρκείς δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις».

Η άρση βαρών, που βρίσκεται ακόμα υπό την απειλή της Ολυμπιακής «διαγραφής» από το 2024, εξαιτίας των δεκάδων καταγγελιών για ντόπινγκ και διαφθορά, εξακολουθεί να εγείρει «σοβαρές ανησυχίες» και παραμένει υπό παρακολούθηση, όπως δήλωσε ο Τόμας Μπαχ.

ethnos/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί