Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μόνο με… συγγενείς και φίλους σήμερα η Τελετή Αφής της φλόγας

Μεταξύ ελάχιστων επισήμων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί η Τελετή Αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Η ΕΟΕ έκανε χθες την τελική πρόβα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Η πρόβα έγινε κλειστή για το κοινό, στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και η ίδια η Ολυμπιακή […]

Μεταξύ ελάχιστων επισήμων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί η Τελετή Αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Η ΕΟΕ έκανε χθες την τελική πρόβα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Η πρόβα έγινε κλειστή για το κοινό, στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και η ίδια η Ολυμπιακή Επιτροπή, που δεν θα επιτρέψει στον κόσμο, πέρα από τους ελάχιστους προσκεκλημένους, να παρευρεθούν στην σημερινή τελετή (11:30 το πρωί) που θα γίνει παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου και του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Μόλις 100 προσκεκλημένοι από την ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων θα παραστούν στην Τελετή. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τελετής έχει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και τη μουσική επιμέλεια ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας.

Την πρόβα επιμελήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης που έδωσε τις τελευταίες οδηγίες, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στην κανονική Τελετή.
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα, δηλαδή με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ και το Kέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας και κάθε δύο ημέρες έκανε συσκέψεις συνεκτιμώντας όλες τις εξελίξεις και λαμβάνοντας τις ανάλογες αποφάσεις, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Συνεχής είναι και η επικοινωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και με την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» προκειμένου όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας να λαμβάνονται από κοινού», ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.

Πρώτη λαμπαδηδρόμος η Κορακάκη
Στην λαμπαδηδρομία που θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία, πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η δις ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Αννα Κορακάκη. Η λαμπαδηδρομία θα γίνει υπό διαφορετικό καθεστώς, καθώς υπάρχουν σχετικές οδηγίες για όλη την διάρκειά της, λόγω του κορωνοϊού.

«Σχετικές οδηγίες έχουν δοθεί και στους Λαμπαδηδρόμους για το ταξίδι της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους που αρχίζει αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ διαρκής είναι και η επικοινωνία με τους Δήμους των πόλεων που θα περάσει η Φλόγα, προκειμένου να εξελιχθεί η Λαμπαδηδρομία χωρίς προβλήματα και κυρίως να προβληθεί η χώρα μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν την τελευταία στιγμή αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για αλλαγή όλης αυτής της τιτάνιας προσπάθειας που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, η ενέργεια αυτή μόνο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στις εκδηλώσεις που προβάλλουν τη χώρα διεθνώς και βγάζουν προς τα έξω, την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή, χωρίς να διακυβεύσει στο ελάχιστο την υγεία των πολιτών», επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

iefimerida.gr/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί