Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Big 4: Ειπώθηκαν προσβολές – Θα γίνουν νωρίτερα οι εκλογές της ΕΠΟ

Η μεγάλη συνάντηση ολοκληρώθηκε και τώρα αναμένουμε τα… αποτελέσματα. Μετά από περίπου 3,5 ώρες, οι Big 4 ολοκλήρωσαν την ιστορικής σημασίας συνάντηση που είχαν στο «Μ. Βρετανία» μαζί με εκπροσώπους της FIFA, της UEFA, της ΕΠΟ και της Super League. Κατά σειρά αποχώρησαν οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος, ενώ τελευταίος έφυγε ο […]

Η μεγάλη συνάντηση ολοκληρώθηκε και τώρα αναμένουμε τα… αποτελέσματα.

Μετά από περίπου 3,5 ώρες, οι Big 4 ολοκλήρωσαν την ιστορικής σημασίας συνάντηση που είχαν στο «Μ. Βρετανία» μαζί με εκπροσώπους της FIFA, της UEFA, της ΕΠΟ και της Super League.

Κατά σειρά αποχώρησαν οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος, ενώ τελευταίος έφυγε ο Ιβάν Σαββίδης. Κανένας εκ των ισχυρών ανδρών των Big 4 δεν έκανε δηλώσεις.

Οι πληροφορίες λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση του ραντεβού έκαναν λόγο για σύγκλιση απόψεων σε κάποια ζητήματα. Όπως είπε ο Χέρμπερτ Χούμπελ εξερχόμενος, αν και υπήρξαν στιγμές έντασης, υπήρξαν και κάποιες αποφάσεις. Όπως να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ νωρίτερα (Ιούνιου ή Ιούλιο) και να υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα playoffs.

Πέρα από τους Big 4 παρόντες ήταν οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χέρμπερτ Χούμπελ της FIFA:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό που πήρε την μπάλα και οργάνωσε τη συνάντηση αυτή. Για να μιλήσουμε ανοικτά, τα πράγματα πήγαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Όλες οι πλευρές άρχισαν να μιλάνε. Εγώ όντας Αυστριακός δεν είμαι συνηθισμένος στη δική σας νοοτροπία. Ειπώθηκαν πράγματα που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά. Εδώ είναι διαφορετικά. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε συμφωνία να γίνουν κάποια πράγματα. Η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα. Οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν νωρίτερα, ίσως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Θα υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα καθοριστικά παιχνίδια. Θέλουμε να μειωθούν τα παράπονα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί