Οι ομοσπονδίες πιέζουν την UEFA να αναβάλει το Euro2020 για ένα έτος

Η… μπάλα του κορωνοϊού παίρνει και το Euro 2020 όπως φαίνεται. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι ομοσπονδίες των κρατών που προκρίθηκαν στην διοργάνωση, πιέζουν την UEFA να την αναβάλει και να γίνει το 2021. Με τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων στην Ευρώπη να ανεβαίνει ραγδαία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι ομοσπονδίες πιέζουν να […]

Η… μπάλα του κορωνοϊού παίρνει και το Euro 2020 όπως φαίνεται.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι ομοσπονδίες των κρατών που προκρίθηκαν στην διοργάνωση, πιέζουν την UEFA να την αναβάλει και να γίνει το 2021. Με τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων στην Ευρώπη να ανεβαίνει ραγδαία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι ομοσπονδίες πιέζουν να μην γίνει η διοργάνωση, η οποία μάλιστα φέτος έχει προγραμματιστεί να γίνει σε 12 χώρες. Μεταξύ των χωρών είναι χώρες όπως η Ιταλία που είναι σε καραντίνα, η Γαλλία με πάνω από 1.700 κρούσματα, η Γερμανία κ.α.

Στην UEFA προς το παρόν δεν βλέπουν να αναβληθεί η διοργάνωση, ενώ αξιωματούχος είπε πως ακόμη δεν έχουν επίσημο αίτημα ομοσπονδίας για αναβολή και «προχωρούν κανονικά». Είναι ωστόσο ήδη ανήσυχοι για την κατάσταση, καθώς αρκετά παιχνίδια σε μεγάλα πρωταθλήματα έχουν αναβληθεί, ενώ και η ίδια έχει προχωρήσει διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο, στις μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις της.
Την ίδια ώρα, η ιταλική ιστοσελίδα tuttosport τονίζει πως το σενάριο μετάθεσης του Euro 2020, είναι κάτι που αρχίζουν να το σκέφτονται. Βλέποντας πως ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πιθανό να μετατεθούν (ή ακόμη και να αναβληθούν), το σενάριο αυτό δεν αποκλείεται και για το Euro 2020, με την UEFA να μην τοποθετείται ακόμη επίσημα. Η διοργάνωση του Euro 2020 έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου ως τις 12 Ιουλίου.

iefimerida.gr / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί