Νιούκαστλ – Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του αιώνα από πανίσχυρους Σαουδάραβες – Αλλάζει ο χάρτης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Ένας από τους ιδιοκτήτες υπολογίζεται ότι έχει περιουσία άνω των 300δισ. δολαρίων!

Μία νέα εποχή άρχισε από το βράδυ της Πέμπτης (7/10) για την Νιούκαστλ, καθώς η Premier League ενέκρινε την ολοκλήρωση της άμεσης εξαγοράς του αγγλικού συλλόγου από κονσόρτιουμ Σαουδαράβων έναντι του ποσού των 305 εκατομμυρίων λιρών.

Μετά από 14 χρόνια παρουσίας του Μάικ Άσλεϊ στο τιμόνι της, η Νιούκαστλ γυρίζει οριστικά σελίδα και μπορεί να ατενίζει το μέλλον της με μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της νυν διοίκησης με fund από την Σαουηδική Αραβία επιτεύχθηκε το deal και η Premier League άναψε επίσημα το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του συλλόγου έναντι του ποσού των 305 εκατομμυρίων λιρών.

“Ένας επενδυτικός όμιλος με επικεφαλής το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, που περιλαμβάνει επίσης τις PCP Capital Partners και RB Sports & Media, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 100% των Newcastle United Limited και Newcastle United Football Club Limited από την St. James Holdings Limited”, αναφέρουν οι καρακάξες στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Από την πλευρά του, η Αυτού Εξοχότης, Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν, κυβερνήσης της PIF και νέος εκτελεστικός πρόεδρος της Νιούκαστλ δήλωσε μετά την αλλαγή χεριών του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών:

“Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που γίναμε οι νέοι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, ενός εκ των διασημοτέρων συλλόγων στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ευχαριστούμε τους οπαδούς του Νιούκαστλ για την εξαιρετικά πιστή υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους”.

Φυσικά οι δηλώσεις του μόνο τυχαίες δε ήταν, καθώς οι οπαδοί της Νιούκαστλ πίεσαν σημαντικά για να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ομάδα τους, έχοντας πολύχρονη κόντρα με τον επί σειρά ετών ιδιοκτήτη της ομάδας, Μάικ Άσλεϊ, ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως στο άκουσμα της είδησης της εξαγοράς, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες έξω από το “Σεντ Τζέιμσις Παρκ” για να πανηγυρίσουν με τραγούδια, συνθήματα και άναμμα καπνογόνων.

Όπως μάλιστα αναφέρει η “Daily Mail”, η συγκεκριμένη συμφωνία θα καταστήσει αυτόματα τις καρακάξες έναν από τους πλουσιότερους συλλόγους στον κόσμο, με την περιουσία των νυν ιδιοκτητών να εκτιμάται πως είναι 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Σίτι και σχεδόν 50 φορές μεγαλύτερη από την περιουσία των ιδιοκτητών της Παρί Σεν Ζερμέν.

Και πώς να μην είναι, όταν επικεφαλής του κονσόρτιουμ που ανέλαβε τις τύχες της Νιούκαστλ είναι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχαμάντ Μπιν Σάλμαν, που έδωσε 70 εκατομμύρια λίρες για το σπίτι του, το “Chateau Louis XIV”, που είναι το πιο ακριβό κάστρο στον κόσμο, ενώ απέκτησε το 2017 ένα αυθεντικό έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, δαπανώντας το ποσό ρεκόρ των 450 εκατομμυρίων λιρών.

(sport24)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί