Μουντιάλ 2022: Η συγκινητική αφιέρωση του Ράσφορντ στο γκολ του με την Ουαλία 

Ο Μάρκους Ράσφορντ έπεσε στα γόνατα και έδειξε τον ουρανό αφού σκόραρε το πρώτο γκολ της Αγγλίας εναντίον της Ουαλίας το βράδυ της Τρίτης για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2022, αφιερώνοντας το γκολ σε έναν φίλο που βρήκε τραγικό θάνατο τις τελευταίες ημέρες.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σε εξαιρετική φόρμα στο τελευταίο παιχνίδι του Β’ ομίλου, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ από απευθείας φάουλ και στη συνέχεια ένα αξιομνημόνευτο ατομικό γκολ στη νίκη με 3-0 στο Κατάρ.

Ενώ και τα δύο προκάλεσαν πανηγυρισμούς, στο πρώτο ο Ράσφορντ έδειξε και ένα άλλο συναίσθημα, καθώς πέρασε λίγες στιγμές μόνος του, μακριά από τους συμπαίκτες του. Μετά τον αγώνα αποκάλυψε ότι αυτό έγινε για τραγικό λόγο, αν και ήταν χαρούμενος που σκόραρε και μπόρεσε να κάνει την αφιέρωση στον αδικοχαμένο φίλο του.

«Δυστυχώς έχασα έναν από τους φίλους μου πριν από λίγες μέρες», δήλωσε ο Ράσφορντ μετά το παιχνίδι. «Έδωσε αρκετά μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, οπότε χαίρομαι που κατάφερα να σκοράρω γι’ αυτόν. Ήταν πάντα μεγάλος υποστηρικτής μου, ήταν απλά ένας υπέροχος άνθρωπος».

Μετά την απογοήτευση από την ισοπαλία χωρίς γκολ με τις ΗΠΑ την Παρασκευή, ο Ράσφορντ ήταν ενθουσιασμένος αν και πιστεύει επίσης ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να έρθουν από την ομάδα της Αγγλίας.

«Είναι προφανώς ένα σπουδαίο συναίσθημα», δήλωσε στο BBC. «Ήμασταν απογοητευμένοι ως ομάδα μετά το τελευταίο παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει πολύ καλύτερα. Ο μόνος τρόπος για να ανακάμψεις είναι να παίξεις καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι σου. Τέτοιες στιγμές, γι’ αυτό παίζω ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που θα περάσω στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος, γιατί έχω τεράστιες φιλοδοξίες για αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε πολύ πιο μακριά».

protothema/pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί