Μετά τον Τζόκοβιτς απέλασαν Τσέχα τενίστρια από την Αυστραλία- Είχε πάει κι αυτή με άδεια εξαίρεσης

Μια Τσέχα τενίστρια αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, ωστόσο εκείνη αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η Τσέχα τενίστρια Ρενάτα Βοράκοβα οδηγήθηκε σήμερα στο ίδιο ξενοδοχείο καραντίνας με τον Τζόκοβιτς, όπου βρίσκονται ακόμη δεκάδες αιτούντες άσυλο στην Αυστραλία.

Σε αντίθεση με τον Τζόκοβιτς, ο οποίος αντιστέκεται στο ενδεχόμενο απέλασης και παραμένει στην Αυστραλία, εγκλωβισμένος στο εν λόγω ξενοδοχείο μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βίζα και να παίξει στο Australian Οpen, η 81η της κατάταξης του παγκόσμιου τένις, σταρ του διπλού, Βοράκοβα, σχεδιάζει να φύγει, αφού και αυτή «συνελήφθη» στην Αυστραλία υπό παρόμοιες συνθήκες με εκείνες του Τζόκοβιτς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ρενάτα Βοράκοβα αποφάσισε να εγκαταλείψει το τουρνουά λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων για προπόνηση και να φύγει από την Αυστραλία», ανέφερε το υπουργείο της Τσεχίας, προσθέτοντας ότι προέβη σε διπλωματική διαμαρτυρία και ότι αρκετοί άλλοι παίκτες βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, απαντώντας στις επικρίσεις της οικογένειας Τζόκοβιτς, δήλωσε ότι ο Νο 1 τενίστας δεν κρατείται και ότι είναι ελεύθερος να φύγει όποτε θέλει. Οπως ανέφερε, μάλιστα, αν το αποφασίσει, οι διασυνοριακές δυνάμεις θα τον διευκολύνουν.


Ψάχνουν τη βίζα και άλλων αθλητών που πήραν εξαίρεση για το Australian Open
Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος αντιτίθεται στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και επικρίθηκε ευρέως το 2020 για τη διοργάνωση ενός πάρτι καθώς μόλις είχε ξεσπάσει η πανδημία, κρατήθηκε στο αεροδρόμιο την Τετάρτη. Οι αρχές ανακάλεσαν τη βίζα που του είχε χορηγηθεί βάσει ιατρικής απαλλαγής από τις αυστηρές απαιτήσεις εμβολιασμού της Αυστραλίας.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους, δήλωσε ότι γίνεται έρευνα σχετικά με τις βίζες και άλλων ξένων αθλητών του τένις, μετά τη «σύλληψη» του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σε συνέντευξή της στο Channel 9, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες που «δείχνουν ότι υπάρχουν κάποια άτομα εδώ τώρα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου και πρέπει να το ερευνήσουμε».

Η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ABF) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένα άτομο εγκατέλειψε οικειοθελώς την Αυστραλία, ενώ η βίζα ενός τρίτου ατόμου είχε επίσης ακυρωθεί. Δεν έδωσε ονόματα.

iefimerida/ photo instagram screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί