• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μακέντα-ΠΑΟ: «Στην Ελλάδα κινήθηκαν εγκαίρως, πονάω για την Ιταλία»

Μακέντα-ΠΑΟ: «Στην Ελλάδα κινήθηκαν εγκαίρως, πονάω για την Ιταλία»

Για την κατάσταση που βιώνει στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας του Covid-19 μίλησε ο Φεντερίκο Μακέντα, σε συνέντευξή του στην ιταλική ιστοσελίδα «tuttomercatoweb.com».

Ο Ιταλός επιθετικός αναφέρθηκε στις έγκαιρες κινήσεις που έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να προλάβει την εξάπλωση του ιού, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον πόνο που νοιώθει για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του.

Τέλος, έστειλε και ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη δράση το συντομότερο δυνατό, γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι τα δύσκολα πέρασαν και ο κόσμος σιγά σιγά βελτιώνεται» ήταν τα λόγια του.

«Εδώ στην Ελλάδα έχουν σταματήσει τα πάντα, εδώ και αρκετές ημέρες. Κινήθηκαν εγκαίρως, τόσο όσον αφορά τη ζωή των πολιτών, όσο και το ποδόσφαιρο, αν και ευτυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγες περιπτώσεις, περίπου 350» τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση.

Ποια είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο σήμερα; «Δεν κινείται τίποτε. Επρόκειτο να αρχίσουν τα πλέι οφ και είχε αποφασιστεί αρχικά να παίξουμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η απόφαση αναθεωρήθηκε αμέσως και αποφασίστηκε να υπάρξει αναβολή. Και ήταν σωστό. Είναι σημαντικό να σεβαστούμε μια στιγμή σαν αυτή, στην οποία πάσχουν πάρα πολλοί άνθρωποι».

Χωρίς παιχνίδια και προπονήσεις, πως κρατιέται σε καλή κατάσταση ένας ποδοσφαιριστής; «Έχουμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από το σύλλογο και την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν και πάλι ή όχι τα προπονητικά κέντρα. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα. Προπονούμαστε μόνοι μας, είναι περίπλοκο, αλλά επαναλαμβάνω, τα σημαντικά πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα. Λίγο τζόκινγκ, μερικές ασκήσεις και, όταν είναι δυνατόν, οργανώνουμε να τρέχουμε μόνοι μας στο γήπεδο».

Πότε εκτιμάτε ότι θα επιστρέψετε στην αγωνιστική δράση; Έχουν πει κάτι οι υπεύθυνοι; «Θα μάθουμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα. Είχαμε ξεκινήσει με μια διακοπή δύο εβδομάδων, αλλά δεν νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει κάτι τέτοιο. Μόνο όταν βελτιωθούν τα πράγματα και οι άνθρωποι είναι καλύτερα, μπορούμε να σκεφτούμε την επιστροφή».

Από το εξωτερικό, όπου βρίσκεσαι, ποια είναι η άποψή σου για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ιταλία; «Είναι ,ια θλιβερή κατάσταση. Ακόμη κι εδώ υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον ιταλικό λαό. Πονάει να βλέπεις από μακριά τη χώρα σου σε τόσο δύσκολη θέση. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα και οι άνθρωποι θα σταματήσουν να υποφέρουν όσο το δυνατόν συντομότερα ».

Η συζήτηση για ποδόσφαιρο είναι σχεδόν αδύνατη. Αλλά έκανες τον εαυτό σου πρωταγωνιστή μιας εξαιρετικής σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Τι έχεις να πεις; «Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχω πετύχει 13 γκολ και υπάρχουν άλλα δέκα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό, γιατί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι τα δύσκολα πέρασαν και ο κόσμος σιγά σιγά βελτιώνεται. Και το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

(Sportfm – φωτο:eurokinissi)