Ο Μάικλ Τζόρνταν, που κέρδισε έξι τίτλους NBA με τους Σικάγο Μπουλς τη δεκαετία του 1990, πήρε θέση για τη δολοφονία του του George Floyd στη Μινεάπολη, από λευκό αστυνομικό λέγοντας ότι οι μαύροι και οι μειονότητες «έχουν ανεχτεί αρκετά» τον ρατσισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Τζόρνταν, πρώην μπασκετμπολίστας και ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς, είπε ότι κατανοεί την οργή που υπάρχει: «Είμαι πολύ λυπημένος, πραγματικά λυπημένος και πολύ θυμωμένος», ανέφερε. «Βλέπω και νιώθω τον πόνο, την οργή και την απογοήτευση όλων. Στέκομαι μαζί με εκείνους που φωνάζουν ενάντια στον ριζωμένο ρατσισμό και τη βία απέναντι στους μαύρους ανθρώπους στη χώρα μας. Έχουμε ανεχτεί αρκετά», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι φωνές μας δείχνουν δύναμη. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μην γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας σε ανόητη βιαιότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε ειρηνικά κατά της αδικίας και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη. Η φωνή όλων μας πρέπει να ασκήσει πίεση στους ηγέτες μας για να αλλάξουν τους νόμους μας, αλλιώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε συστημικές αλλαγές».
Η ανακοίνωσή του καταλήγει λέγοντας: «Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι μέρος της λύσης και πρέπει συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους. Η καρδιά μου βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του George Floyd και για τους αμέτρητους άλλους, των οποίων η ζωή έχει πληγεί βάναυσα και χωρίς νόημα από πράξεις ρατσισμού και αδικίας».
Statement from Michael Jordan: pic.twitter.com/lWkZOf1Tmr
— Jordan (@Jumpman23) May 31, 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαγική φωνή! Η κορώνα της Κλαυδίας στη συναυλία με τον Αργυρό που ενθουσίασε, vid
- Μαρινάκης: Όταν είχε φωνή ο Τσίπρας έλεγε ψέματα και εξαπατούσε τον κόσμο
- Πώς να αλλάξετε το λάστιχο του αυτοκινήτου σε 1 λεπτό – Το βίντεο με τις 8 εκατομ. προβολές
- Ποιές χώρες θα υποδεχθεί για πρώτη φορά στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ
- Έρχονται ανακοινώσεις στην Ε.Ε. για τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας «μικρών και προσιτών» ΙΧ
- Ρωσικές Υπηρεσίες: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει σαμποτάζ στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης
- Λευκορωσία: Κατασβέστηκε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε διυλιστήριο πετρελαίου
- Κι άλλος διάσημος Τούρκος έκανε το viral τεστ DNA – Έπαθε σοκ με την ελληνική καταγωγή, vid
- Energean: Το 2026 – 2027 η ερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο
- Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με πρόωρα και πιο σοβαρά εγκεφαλικά









