Οι δύο δράστες έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου που μετέφερε δύο υπαλλήλους σούπερ μάρκετ που ανήκει στην οικογένεια της Αντονέλα Ροκούζο, συζύγου του Λιονέλ Μέσι, καθώς και την ξαδέρφη της. Ακολούθως αφαίρεσαν δύο σακούλες που περιείχαν εισπράξεις 8 εκατομμυρίων πέσος (σ.σ. 21.500 δολάρια), που επρόκειτο να κατατεθούν σε τράπεζα στο κέντρο του Ροζάριο. Πριν τραπούν σε φυγή με αυτοκίνητο, ενώ οι δράστες όπως αναφέρεται πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιχείρηση των πεθερικών του Μέσι γίνεται στόχος στο Ροζάριο, την πατρίδα του αρχηγού της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, εθνικής Αργεντινής, καθώς τον περασμένο Μάρτιο, άγνωστοι είχαν στείλει απειλητικό μήνυμα, ενέργεια που εκτιμήθηκε από τους ανακριτές, πως έγινε στο πλαίσιο πολιτικών αντιπαραθέσεων σε τοπικό επίπεδο.
«Το σούπερ μάρκετ λειτουργεί με μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας», είπε ο Επίτροπος Ντιέγκο Σανταμαρία στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος. Οι αναλύσεις των καμερών παρακολούθησης, τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι ακροάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη «για να μάθουμε ποιος γνώριζε» για την μεταφορά χρημάτων, πρόσθεσε.
Το λιμάνι του Ροζάριο, είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Αργεντινή (1 εκατομμύριο κάτοικοι) και θεωρείται το πιο επικίνδυνο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει hotspot διακίνησης ναρκωτικών, με ποσοστό ανθρωποκτονιών 22 ανά 100.000 κατοίκους, ή τέσσερις φορές τον μέσο όρο της χώρας.
(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eurostar: Προειδοποίησε για νέες ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων – Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες
- Η Φον ντερ Λάιεν… καλωσορίζει τη Βουλγαρία στο ευρώ, vid
- Πρωτοχρονιά 2026: Παραδοσιακή βασιλόπιτα από την Αγιάσο… για όλο τον χρόνο – Δείτε τη συνταγή
- Το βίντεο του Π. Μαρινάκη: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις αλλά και ουσιαστικές τομές
- Δ. Κουτσούμπας: Οι λαοί έχουν τη δύναμη να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων
- Ρωσικό ΥΠΑΜ: Ποιά πορεία ακολούθησαν τα drones που πήγαν να χτυπήσουν το σπίτι του Πούτιν – ΧΑΡΤΗΣ
- Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών
- Επεισοδιακές ληστείες! Μία με ψευτοαστυνομικό…και μία με κλοπή παπουτσιών
- Τ. Γαϊτάνης (απολογισμός δράσης ΓΓΕΚ): Η έρευνα δεν είναι κόστος, είναι η υποδομή για το μέλλον της πατρίδας μας
- Ένας Γερμανός επισκέπτεται σπίτι στην Αμερική για πρώτη φορά…! Χιουμοριστικό βίντεο









