Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ξέρω τι πρέπει να αλλάξει η Γιουνάιτεντ για να πετύχει, αλλά δεν είναι ηθικό να το πω»

Για τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να επιστρέψει στην κορυφή, μίλησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που ισχυρίστηκε ότι ξέρει τι πρέπει να αλλάξει στον σύλλογο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μπορεί να είναι 36 ετών, αλλά παραμένει ηγέτης εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο διάσημος Πορτογάλος, ο οποίος επέστρεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προερχόμενος από την Γιουβέντους, αδυνατεί να… χωνέψει ότι η ομάδα του βρίσκεται 22 βαθμούς μακρυά από την κορυφή της Premier League και την συμπολίτισσα, Σίτι, ενώ θεωρεί αδιανόητο, ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» μένουν εκτός πρώτης τριάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Ρονάλντο παραχώρησε συνέντευξη στο «Skysports» και επιχείρησε να «αφυπνίσει» τους συμπαίκτες του, δεδομένου ότι η Γιουνάιτεντ, βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την 4η θέση, που ισοδυναμεί με συμμετοχή στο νέο Champions League.

«Δεν δέχομαι ότι η νοοτροπία μας είναι μικρότερη από το να βρισκόμαστε στις πρώτες τρεις θέσεις του πρωταθλήματος. Είμαστε ικανοί να αλλάξουμε τα πράγματα. Ξέρω τον τρόπο, αλλά δεν πρόκειται να το αναφέρω, γιατί δεν είναι ηθικό να το κάνω. Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Ολοι μας.

Η Γιουνάιτεντ ανήκει ψηλά, οπότε πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν θέλω να είμαι στην έκτη, στην έβδομη ή στην πέμπτη θέση. Είμαι εδώ για να κερδίζω. Πιστεύω ότι μπορούμε αλλά δεν είμαστε ακόμα στο καλύτερο μας επίπεδο. Έχουμε πολύ δρόμο για να βελτιωθούμε και αν αλλάξουμε νοοτροπία, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος σούπερσταρ και προσέθεσε:

«Νομίζω ότι για να κτίσεις καλά πράγματα, μερικές φορές πρέπει να καταστρέψεις τους άλλους. Γιατί όχι λοιπόν; Νέα χρονιά, νέα ζωή και ελπίζουμε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να βρεθεί στο επίπεδο που θέλουν οι φίλαθλοι. Το αξίζουν».

Τέλος αναφέρθηκε και στον πρώην προπονητή των «κόκκινων διαβόλων» Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ λέγοντας:

«Είναι πάντα λυπηρό και σκληρό. Ο Όλε έπαιζε μαζί μου πριν και τώρα ήταν προπονητής. Φανταστικός άνθρωπος. Όταν έφυγε όλοι ήταν λυπημένοι, αλλά είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλει ο σύλλογος, ο σύλλογος πρέπει να αλλάξει. Απογοητεύτηκα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε τον σύλλογο. Ήταν δύσκολο, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μια καλή σεζόν. Ξέρουμε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμόσουμε τις ιδέες του νέου προπονητή στο γήπεδο. Αλλά ανυπομονώ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, πρέπει να είμαστε μαζί ως παίκτες. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε στην καλύτερη στιγμή, αλλά πιστεύω ότι δουλεύοντας σκληρά μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα, ακόμα και φέτος».

(newsit)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί