πηγές από την πολιτική ηγεσία δεν αποκλείουν την πιθανότητα μετάθεσης της ημερομηνίας ή ακόμα και αναβολής του τουρνουά, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «The Independent».
Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει ήδη προκαλέσει χάος στο αθλητικό ημερολόγιο, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη, με πιο πρόσφατη την αναβολή αγώνων στη Serie A, ενώ κάποια θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
Αυτό καθιστά τη βασική δομή του εφετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ως ένα ιδιαίτερο ζήτημα. Για πρώτη φορά, το τουρνουά θα «εξαπλωθεί» σε 12 χώρες και εκτιμάται ότι θα ταξιδέψουν μέχρι και 2,5 εκατ. οπαδοί απ’ όλο τον κόσμο. Η επίδραση στην εξάπλωση του ιού μπορεί να είναι τεράστια και πολλοί γιατροί το βλέπουν ως τη χειρότερη δυνατή δομή ενός τουρνουά σε μια τέτοια εποχή.
Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθεί να παραμένει εντελώς άγνωστο αν ο ιός μπορεί να περιοριστεί εκείνη την εποχή ή θα συνεχίσει να εξαπλώνεται. Όπως χαρακτηριστικά είπε πηγή της ιταλικής κυβέρνησης, «τα πάντα είναι εντελώς… στον αέρα».
«Το EURO 2020 θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου 2020 στη Ρώμη. Η UEFA είναι σε επαφή με τις αρμόδιες διεθνείς και τοπικές αρχές σχετικά με τον κορωνοϊό και την ανάπτυξή του.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τίποτα στο προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα. Το θέμα θα παρακολουθείται συνεχώς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UEFA.
Την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μισέλ Ούβα, παραδέχτηκε στον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RAI ότι θα μπορούσε ακόμα και να ματαιωθεί το τουρνουά ή να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμά του:
«Παρακολουθούμε κάθε χώρα ξεχωριστά και το ποδόσφαιρο πρέπει να ακολουθεί τις εντολές των μεμονωμένων χωρών. Το αθλητικό μονοπάτι θα κλείσει μόνο εάν χειροτερέψει η κατάσταση».
(protothema – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς του – Είχε κάνει απόπειρα για άλλους 27
- Η κοινή γνώμη αγχώνεται! Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Ο Ρέμος θα… ανάψει το δέντρο στην Αριστοτέλους
- Τα νεότερα από τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Γαλλία.
- Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα”
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιχορήγηση
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια









