Κορωνοϊός: «Επέστρεψα Ελλάδα και με αντιμετωπίζουν περίεργα» λέει προπονητής μπάσκετ που δουλεύει στη Σανγκάη

Είναι ο προπονητής στην ομάδα μπάσκετ μιας πόλης με πληθυσμό 2,5 φορές αυτόν της Ελλάδας.

Ζει σε μια πόλη που το μπάσκετ είναι πλέον μέσα στα ενδιαφέροντα ενός μεγάλου κοινού και τα γήπεδα γεμίζουν. Η ομάδα του είναι οι Σαγκάη Σαρκς κι ο Μάνος Μανουσέλης προπονεί το… καμάρι 26 εκατομμυρίων Κινέζων της μεγαλύτερης, σε πληθυσμό, πόλης στην Κίνα.

Μετά την κινεζική Πρωτοχρονιά, που γιορτάστηκε φέτος στις 25 Ιανουαρίου (είναι κινητή), ο Μανουσέλης επέστρεψε στην Αθήνα. «Η ομοσπονδία της Κίνας αποφάσισε να αναβάλει τις επόμενες αγωνιστικές και να διακόψει όλες τις μετακινήσεις των ομάδων, λόγω της επιδρομής του κορωνοϊού», δίνει το πρώτο στίγμα.

Ο κόουτς Μανουσέλης είναι από αυτούς που έδειξαν αυτοσυγκράτηση και δεν θέλησε σε κανένα σημείο να υπερβάλλει, μεταφέροντας εικόνες που δεν συνάδουν με τη λογική.

«Αυτό που σας λέω και σας μεταφέρω», λέει χαρακτηριστικά, «είναι αυτό ακριβώς που αντικρίσαμε όσο είμασταν εκεί και δεν υπάρχει λόγος για κάτι περισσότερο ώστε να εντυπωσιάσουμε και να δείξουμε ότι υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο στην πραγματικότητα. Θέλω να σας πω λοιπόν, ότι υπάρχει μια διακοπή στο πρωτάθλημα. Η CBA, η κινεζική λίγκα, αποφάσισε να σταματήσει το πρωτάθλημα, μάλλον μέχρι την 1η Απριλίου. Ίσως μας πουν ότι τελικά θα ξεκινήσουμε και νωρίτερα. Αλλά, αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι θα φτάσουμε με προπονήσεις κάπου εκεί… Μάλιστα, ήδη, αυτή την ώρα που μιλάμε, οι Κινέζοι παίκτες της ομάδας έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις και σύντομα θα επιστρέψουμε όλοι μας».

«Θέλω να πω ότι εμείς βρισκόμαστε περίπου 2-2,5 ώρες μακριά από την πόλη που αντιμετώπισε το μεγάλο πρόβλημα. Αυτό είναι ενδεικτικό της απόστασης που χωρίζει της πόλης και ειδικά για εμάς που ταξιδεύουμε αρκετά για τους αγώνες του κινεζικού πρωταθλήματος. Όλοι μας, μετά την κινεζική Πρωτοχρονία αποχώρησαμε. Και οι ξένοι και οι Κινέζοι. Και θα επιστρέψουμε από δω και πέρα με το τέλος της άδειας που έχουμε για να πάμε κοντά στους δικούς μας» ανέφερε αρχικά.

Και συνεχίζει ο κόουτς Μανουσέλης: «Τι συμβαίνει εκεί που είμασταν εμείς; Υπήρχε οδηγία για να είμαστε προσεκτικοί και αυτό κάναμε έτσι κι αλλιώς. Είναι και στον άνθρωπο που θέλει να ακολουθεί κάποιους κανόνες. Προσπαθείς να προφυλαγεσαι και να μην υπάρχει συνεχής επαφή με πολύ κόσμο. Ο κόσμος δεν βγαίνει συχνά και προφυλάσσεται στο σπίτι του. Αυτό συμβαίνει για να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό η εξάπλωση».

Για να αναρωτηθεί επίσης: «Ήρθα στην Ελλάδα και υπάρχουν αρκετοί που με αντιμετωπίζουν περίεργα επειδή ήρθα από την Κίνα. Αλλά, δεν το καταλαβαίνω. Και να σας πω κάτι ακόμη… Στην Κίνα υπάρχουν θύματα από τον ιό και είναι 300-400 άνθρωποι. Δυστυχώς. Είναι λοιπόν περίπου τόσοι ανάμεσα σε μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπους. Στην Ελλάδα υπάρχουν 30 νεκροί από τη γρίπη και μιλάμε για 11 εκατομμύρια κόσμο. Ποσοστιαία δεν θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για μας παρά για την Κίνα; Είμαστε περίεργοι, τελικά».

(Protothema – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί