Κατσουράνης για ΕΠΟ: Τα παιδιά του 2004 έχουμε παραστάσεις και μπορούμε να βοηθήσουμε

Τις δυνατότητες που έχουν οι διεθνείς του 2004 να αναλάβουν τα διοικητικά της ΕΠΟ τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο παλαίμαχος διεθνής μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως οι παίκτης που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης έχουν την τεχνογνωσία και τη διάθεση να αναλάβουν την ομοσπονδία.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Ο δρόμος προς το Euro»:
Για την Εθνική: «Εύχομαι το καλοκαίρι να απολαύσουμε πολύ ωραία παιχνίδια. Είναι κρίμα που η εθνική μας ομάδα δεν θα είναι σε αυτό το Euro. Θα αισθανόμαστε στενοχωρημένοι για το γεγονός αυτό, αλλά ελπίζω ότι με αυτή την αλλαγή που φαίνεται να έρχεται να προκριθούμε στο επόμενο. Νομίζω ότι έχουμε το ταλέντο για να τα καταφέρουμε».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν με έχει προσεγγίσει κανείς, ούτε έχω μιλήσει με κάποιον. Είναι πολλή μεγάλη η κουβέντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να γίνει δημόσια. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά παιδιά, που είναι ικανά και πέτυχαν πράγματα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν. Τα παιδιά του 2004 έχουμε παραστάσεις και μπορούμε να βοηθήσουμε. Πρέπει όμως να υπάρξει συσπείρωση απ’ όλους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι παράγοντες και οι ομάδες. Εάν δεν κάτσουν κάτω να τα βρουν δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση».

Για το αν θα τον ενδιέφερε να αναλάβει κάποιο πόστο στην ΕΠΟ:

«Εάν υπήρχε κάποια προοπτική και μπορεί να γίνει δουλειά, θα δεχόμουν. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να γίνω γλάστρα και απλώς να παίρνω έναν μισθό. Συμφωνώ με τον Καραγκούνη ότι δεν υπάρχουν υποδομές. Το πρόβλημα μας αυτό είναι. Εφόσον δεν υπάρχουν υποδομές, δεν μπορείς να έχεις ποδόσφαιρο. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Εμείς είμαστε δίπλα σε κάθε κυβέρνηση που θέλει να βοηθήσει και να κάνει ένα restart. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια, διότι ίσως έχουμε κακούς παράγοντες, ή επειδή το παραποδόσφαιρο κερδίζει. Νομίζω ότι όλοι φταίμε και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε μια τελεία και να κάνουμε μια νέα αρχή, διότι το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα στον κόσμο».

Για το αν τα παιδιά του Euro 2004 είναι έτοιμα να αναμειχθούν στα διοικητικά της ΕΠΟ:

«Φυσικά και είμαστε έτοιμοι. Καταρχάς, τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που και έτοιμοι να μην ήμασταν δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε χειρότερα.

Πιστεύω ότι ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Είναι η πρώτη φορά που ακούω έναν πολιτικό (σ.σ Γεραπετρίτης) να μιλάει τόσο σωστά και δεν υποστηρίζω κανέναν κόμμα. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα είπε.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Νομίζω ότι εμείς, τα παιδιά του Euro, έχουμε την τεχνογνωσία, κάτι που δεν έχουν οι παράγοντες. Είμαστε υπεράνω συλλόγων. Το ότι μεροληπτούμε υπέρ των ομάδων στις οποίες αγωνιστήκαμε είναι παραμύθι. Οι σοβαροί άνθρωποι δεν ασχολούνται με τέτοια πράγματα. Δώσαμε τα πάντα για την εθνική ομάδα, φέραμε τεράστιες επιτυχίες και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, νομίζω ότι έχουμε αποκτήσει την κατάλληλη γνώση αλλά και την προσωπικότητα για να χτίσουμε ένα καινούργιο ποδόσφαιρο. Το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό. Δεν γίνεται να χρωστάει η ΕΠΟ. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία να αναπτυχθεί και να κρατήσει τα παιδιά μακριά από παγίδες όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ».

Για το ποιες ομάδες χρίζει φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2020:

«Τα φαβορί είναι πολλά και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ομάδα. Νομίζω ότι θα είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα Euro όλων των εποχών. Οι Ιταλοί, που έπαιξαν καλά στον όμιλο μας, θα είναι δυνατοί, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, που είναι και παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά και οι Ισπανοί οι οποίοι για μένα θα συγκαταλέγονται πάντα ανάμεσα στα φαβορί. Είναι δύσκολο να κάνεις προγνωστικά σε αυτό το Eurο».

(Protothema – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί