Ισπανία (Κύπελλο, Φάση των «16»): Οι… προβολείς στο ντέρμπι της Μαδρίτης

Οκτώ ημέρες μετά το χορταστικό θέαμα που πρόσφεραν στο Ριάντ, στον ημιτελικό του σούπερ καπ, Ρεάλ και Ατλέτικο διασταυρώνουν εκ νέου τα ξίφη τους, αυτή τη φορά στο πλαίσιο των "16" του κυπέλλου Ισπανίας

. Η νοκ-άουτ αναμέτρηση θα γίνει την Πέμπτη (18/1) στο “Μετροπολιτάνο” και η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ελπίζει ότι το πλεονέκτημα έδρας θα ισοσκελίσει το ψυχολογικό προβάδισμα που έχουν οι “μερένγκες” μετά το 5-3 της περασμένης Τετάρτης (10/1) και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, έπειτα απ’ το εμφατικό 4-1 επί της Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, βέβαια, οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έχουν να ξεπεράσουν την κούραση ενός επιπλέον αγώνα, αλλά αν κρίνει κανείς από το ματς στη Σαουδική Αραβία, η υπεροχή τους στον τομέα της φυσικής κατάστασης είναι εντυπωσιακή.

Την ίδια ημέρα η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει στη Σαλαμάνκα την ερασιτεχνική Ουνιονίστας, η οποία στον προηγούμενο γύρο έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας στα πέναλτι τη Βιγιαρεάλ. Το ζητούμενο γι τους “μπλαουγκράνα” φυσικά είναι να ξεπεράσουν τους… κραδασμούς από τη βαριά ήττα στο clasico του Ριάντ, που ήρθε να προστεθεί στις συνεχόμενες μέτριες εμφανίσεις του τελευταίου μήνα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της φάσης των “16” του Copa del Rey:

Χετάφε-Σεβίλη 16/1

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλαβές 16/1

Τενερίφη-Μαγιόρκα 16/1

Βαλένθια-Θέλτα 17/1

Οσασούνα-Σοσιεδάδ 17/1

Τζιρόνα-Ράγιο Βαγεκάνο 17/1

Ουνιονίστας-Μπαρτσελόνα 18/1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 18/1

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί