Η «τρελή» πρόταση για να γίνονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα – Ποιος την απέρριψε

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, είτε θα γίνουν στις ημερομηνίες που επαναπρογραμματίστηκαν, το καλοκαίρι του 2021, είτε δεν θα γίνουν καθόλου!

Αυτό υπογράμμισε στην καναδική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, επικαλούμενος συνομιλίες του με Ιάπωνες αξιωματούχους…

«Οι Ιάπωνες έχουν πει ότι μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα στον… αέρα για ακόμη ένα χρόνο, αλλά όχι περισσότερο. Πρέπει πραγματικά να ελπίσουμε ότι θα είμαστε έγκαιρα έτοιμοι για το 2021», τόνισε ο Καναδός «αθάνατος» στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

«Η Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή λέει “είναι σημαντικό για εμάς και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε”. Οπότε ας τους δώσουμε μία ευκαιρία, ας δώσουμε στον κόσμο μία ευκαιρία να δαμάσει αυτή την καταιγίδα (σ.σ. του κορωνοϊού). Μπορούμε να βγούμε από μία υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα με μία τεράστια συνάθροιση της νεολαίας όλου του κόσμου», δήλωσε ο Πάουντ, ο οποίος εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην πιθανότητα διεξαγωγής των Αγώνων χωρίς θεατές.

«Είναι ένα σύνθετο “μωσαϊκό”, αν εξετάσεις όλες τις παραμέτρους. Ωστόσο, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν πρόκειται απλώς για μία σειρά παγκοσμίων πρωταθλημάτων, συγκεντρωμένων σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Το πιο σημαντικό είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων», τόνισε επ’ αυτού.

Απευθυνόμενος στους αθλητές, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ τους ζήτησε να κάνουν υπομονή, σημειώνοντας: «Ένας αθλητής μαθαίνει περισσότερα από τις ήττες, παρά από τις νίκες. Όλοι ελπίζουμε ότι αυτό το γεγονός μπορεί να γίνει τον επόμενο χρόνο και να δώσει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να σας δει σε δράση. Θα έχετε την ευκαιρία να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και όλοι θα αισθανθούν καλά για το αποτέλεσμα».

Τέλος, ο Πάουντ ρωτήθηκε για την πρόταση μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών στην Ελλάδα, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει επαναδιατυπωθεί, στο πλαίσιο και της μάχης για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διεκδίκησης των Αγώνων.

Ο Καναδός παράγοντας χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό «εντελώς μη πρακτικό» και πρόσθεσε: «Οι Αγώνες είναι πλέον τόσο παγκοσμιοποιημένοι, δεν είναι πια οι Αγώνες της Ελλάδας, ανήκουν σε όλη την υφήλιο. Θα ήταν πολύ δύσκολο να πεις στον υπόλοιπο κόσμο, «συγγνώμη, ήσασταν άτυχοι, μη διανοηθείτε καν να θέσετε υποψηφιότητα».

(protothema – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί